Flora Vtc. započinje s prikupljanjem iskoristivih sastojaka komunalnog otpada iz domaćinstava

Među prvima u Hrvatskoj virovitički komunalac, Flora Vtc. D.o.o. od 05. siječnja 2009. godine počinje s redovnim preuzimanjem izdvojeno skupljenih iskoristivih sastojaka komunalnog otpada iz domaćinstava na području grada Virovitice.Među prvima u Hrvatskoj virovitički komunalac, Flora Vtc. D.o.o. od 05. siječnja 2009. godine počinje s redovnim preuzimanjem izdvojeno skupljenih iskoristivih sastojaka komunalnog otpada iz domaćinstava na području grada Virovitice. Svako domaćinstvo slijedećih dana višekratno će dobiti upute što i kako izdvajati, te raspored odvoza. Domaćinstva će redovno besplatno dobivati dvije vreće sa logom FLORA-e: žutu za gotovo sve plastične materijale koji nastaju u domaćinstvu, te plavu za papir i kartonsku ambalažu.

Dva puta mjesečno (u prvom i trećem tjednu svakoga mjeseca) u dane redovnog odvoza komunalnog otpada napunjene vreće građani će zajedno s posudom za komunalni otpad iznositi na ulicu. Naravno, EKO-otoci ostaju i nadalje mjesto odlaganja za spomenute i ostale vrste korisnog otpada, kako za stanovnike višestambenih zgrada, tako i za sve ostale građane.

Jedna od najefikasnijih mjera i temeljni postulat svake, pa i hrvatske, strategije gospodarenja otpadom je izdvajanje svih iskoristivih sastojaka otpada na samom mjestu njegova nastanka. To je i zakonska obveza svakog stanovnika, ali Flora Vtc. prvenstveno apelira na savjest i odgovornost svakog građanina. Dokažimo sebi i pokažimo svima da smo zaista ekološki osvješćeni, da poštujemo jedni druge i svoj okoliš. Samo malo truda je dovoljno da smanjimo zagađenje i učinimo naš Grad još ljepšim, zdravijim i ugodnijim za življenje.

Skip to content