Flora Vtc. od danas zbrinjava otpadnu električnu i elektroničku opremu i uređaje

Simboličnim besplatnim pozivom na telefonski broj 0800-444-110,gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak pustio je u rad nacionalniPozivni centar za predaju naloga, za zbrinjavanje otpadne električne ielektroničke opreme i uređaja. Virovitički komunalac je trenutno jedininacionalni koncesionar za poslove prikupljanja svih vrsta elektroničkogi električnog otpada koji je ovu koncesiju dobio u konkurenciji odšezdeset tvrtki čije su prijave stigle na natječaj.Simboličnim besplatnim pozivom na telefonski broj 0800-444-110, gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak pustio je u rad nacionalni Pozivni centar za predaju naloga, za zbrinjavanje otpadne električne i elektroničke opreme i uređaja. Virovitički komunalac je trenutno jedini nacionalni koncesionar za poslove prikupljanja svih vrsta elektroničkog i električnog otpada koji je ovu koncesiju dobio u konkurenciji od šezdeset tvrtki čije su prijave stigle na natječaj. Osim pozivom na besplatni telefon i slanjem SMS poruke na broj 0800-444-110, prijava otpada se može obaviti i preko web sučelja koje se nalazi na adresi www.eeotpad.com te putem e-pošte: prijava@eeotpad.com nakon čega će otpad biti besplatno odvezen u sabirni centar.

Virovitički Pozivni centar pozive će preusmjeravati jednom od ukupno šesnaest podsakupljača otpada koji će potom s građanima dogovoriti termin za preuzimanje otpada. Sustav prikupljanja informacija i izdavanja naloga je jedinstven u Hrvatskoj, a u njegov su temelj utkana najbolja europska iskustva.

Za rad na novopokrenutom projektu, tvrtka Flora vtc. zaposlila je dvoje novih djelatnika, koji će raditi u Pozivnom centru. Mreža sakupljača trenutno čini šesnaest otkupnih stanica dok bi se u budućnosti taj broj trebao povećati na trideset. Početkom sljedeće godine u Virovitici bi trebala započeti s radom tvornica za reciklažu otpada u čiju će se izgradnju uložiti više od 5 milijuna kuna.

Skip to content