FLORA-VTC među prvima u Hrvatskoj od danas sakuplja izdvojeni otpad

Virovitička komunalna tvrtka FLORA-VTC od danas počinje redovno preuzimanje izdvojeno sakupljenih iskoristivih sastojaka komunalnog otpada iz domaćinstava na području grada Virovitice.1 1231402829Virovitička komunalna tvrtka FLORA-VTC od danas počinje redovno preuzimanje izdvojeno sakupljenih iskoristivih sastojaka komunalnog otpada iz domaćinstava na području grada Virovitice.

Svim domaćinstvima podijeljene su upute o tome što i kako treba izdvajati kao i raspored odvoza. Domaćinstva će redovito besplatno dobivati dvije vreće s logom Flore, žutu za gotovo sve plastične materijale koji nastaju u domaćinstvu, te plavu za papir i kartonsku ambalažu.Kako nas je izvijestio zamjenik direktora FLORA-VTC Vladimir Šušak građani će moći dvaput mjesečno, u prvom i trećem tjednu svakog mjeseca, u redovite dane odvoza komunalnog otpada iznositi napunjene vreće na ulicu zajedno sa posudom za komunalni otpad. Naravno ostaju i eko-otoci kao mjesto odlaganja spomenutog i ostale vrste korisnog otpada, kako za stanovnike više stambenih zgrada, tako i za sve ostale građane.

S tim u vezi tvrtka FLORA-VTC će za preuzimanje i odvoz izdvojeno sakupljenih iskoristivih sastojaka komunalnog otpada nabaviti novo specijalno vozilo, kakvo u Hrvatskoj ne posjeduje još ni jedna tvrtka. Radi se o vozilu koje u sebi sadržava dva spremnika , jedan za sav sakupljeni korisni otpad i drugi za sakupljeni komunalni otpad, čime bi se znatno smanjili troškovi prijevoza.

Skip to content