Fina i Grad Virovitica zajedno razvijaju i-grad

Predsjednik Uprave Financijske agencije Mato Regvar i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, u prostorima gradske uprave Grada Virovitice elektroničkim su putem potpisali Pismo namjere, o suradnji na nivou razmjene znanja u izgradnji informacijskog društva.1 1227712157Predsjednik Uprave Financijske agencije Mato Regvar i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, u prostorima gradske uprave Grada Virovitice elektroničkim su putem potpisali Pismo namjere, o suradnji na nivou razmjene znanja u izgradnji informacijskog društva. Riječ je o pilot projektu pod nazivom „i-grad” kojim će usluge koje pružaju grad i gradska uprava građanima postati jednostavnije, brže i dostupnije bilo elektroničkim, bilo fizičkim putem.

Ovo je već deseti takav sporazum koji je Financijska agencija potpisala u posljednjih nekoliko mjeseci. Naime, prvi je potpisan u srpnju ove godine s Gradom Karlovcem, zatim u kolovozu s Gradom Novom Gradiškom, u rujnu s Gradom Krapinom, početkom listopada s Gradom Siskom te s Gradom Zaprešićem. Ubrzo su uslijedili Grad Lipik i Grad Ilok, a početkom studenog Grad Vodice te Grad Samobor. I ovo Pismo namjere s Viroviticom, kao i prethodnih devet, potpisano je korištenjem FINA e-kartice. Potpisivanje dokumenata elektroničkim potpisom u skladu je sa Zakonom o elektroničkom potpisu, a zamjenjuje vlastoručni potpis i otisak pečata na papiru.

Usluge u sklopu projekta „i-grad” fizičkim putem bit će dostupne već sada, posredstvom informativnih šaltera i pultova koji će biti smješteni u FINA-inoj poslovnici u Virovitici. Građani će na spomenutim šalterima moći dobiti obrasce i dokumente dostupne inače samo u tijelima gradske uprave, a novost je i mogućnost postavljanja pitanja i davanja komentara i prijedloga građana gradskoj vlasti, na jednome mjestu. Na ovaj se način želi od građana dobiti pomoć i potrebna povratna informacija o svim događanjima u gradu.

Financijska agencija je za ovakav projekt bila logičan izbor, s obzirom da na nacionalnoj razini ima pozitivnih i uspješnih iskustava sa servisom HITRO.HR i s poslovima „sve na jednom mjestu”. FINA će svoja rješenja prilagoditi svakom gradu te, ovisno o potrebama građana i gradske uprave, razviti sustav „i-grada”.

Sve informacije o Financijskoj agenciji, kao i o FINA-inim proizvodima i uslugama, dostupne su na web stranici www.fina.hr, adresi e-pošte info@fina.hr ili besplatnom broju telefona 0800 0080.

Informacije o Gradu Virovitici dostupne su na internetskoj stranici www.virovitica.hr/, a gradonačelnik odgovara putem e-pošte na adresi gradonacelnik@virovitica.hr.

Skip to content