Festival klasične glazbe „Kolbovi dani – KODA“ od 28. rujna do 4. listopada u Virovitici

U Virovitici će se od 28. rujna do 4. listopada održati prvi festival klasične glazbe „Kolbovi dani – KODA“ posvećen Kamilu Stjepanu Kolbu, iznimno plodnom skladatelju sakralne glazbe i franjevcu. Povodom obilježavanja 50 godina od njegove smrti, Franjevački samostan u Virovitici odlučio je njemu u čast pokrenuti festival na kojem bi se sustavno predstavljala djela ovog znamenitog autora te ostala djela klasične glazbe.

Otvorenje Festivala održat će se u Gradskoj knjižnici 28. rujna s početkom od 19:30 sati, predavanjem o Kamilu Kolbu fra Petra Antuna Kinderića, franjevca koji je prikupio i izdao nekoliko knjiga s Kolbovim djelima. Nastavak festivala ponudit će posjetiteljima koncert orguljašice Eve Kirchmayer Bilić u srijedu 30. rujna u crkvi sv. Roka u 19:30 sati.

U petak 2. listopada također u crkvi sv. Roka slijedi koncert instrumentalne glazbe s nizom izvođača koji djeluju u Virovitici kao nastavnici u Glazbenoj školi Jan Vlašimsky i to orguljašicom Sanjom Spahijom, sopranisticom Kristinom Domović, flautisticama Matejom Vušković i Matejom Lanšćak, violončelistom Željkom Štrbcom, violinistom Tomislavom Vrabcom, te pijanistima Zvonimirom Gadancem i Pericom Mihaljevićem. Festival završava koncertom zborske glazbe Kamila Kolba u izvedbi ženskog vokalnog ansambla Mirjam, župnog zbora župe sv. Roka Sveta Cecilija i mješovitog vokalnog ansambla Camillus fortis u nedjelju 4. listopada na istom mjestu.

Na programu svakog od navedenih koncerata naći će se uz Kolbova i široko poznata djela iz repertoara klasične glazbe.

kolbovi dani 1

Skip to content