Feliks od 2010. godine udomio gotovo 400 pasa i mačaka

skloniste 1

Virovitička tvrtka Feliks, koja je koncesionar skloništa za životinje i higijenskog servisa na području grada Virovitice od 2010. godine, od srpnja te godine do prosinca 2013. udomila je 339 pasa i 50-ak mačaka, putem društvenih mreža zbrinula je 50-ak životinja, a u tom razdoblju primila je i više od 2.500 telefonskih poziva.

Virovitičko sklonište je jedno od rijetkih, ako ne i jedino u Hrvatskoj iz kojeg se životinje udomljuju potpuno besplatno, cijepe se, mikročipiraju i steriliziraju. S obzirom da je jedna od djelatnosti tvrtke koju provodi na javnim površinama i sakupljanje lešina stradalih životinja, u protekle tri godine na neškodljivo zbrinjavanje poslala je oko 10 tona životinjskih lešina.

Kako ističe direktor tvrtke Feliks, veterinar Dražen Majetić, od 277 uhvaćenih pasa u prošloj godini samo ih je 74 bilo označeno mikročipom, što uvelike otežava rad skloništa. Problem neoznačenih životinja zasigurno je jedan od većih problema koji proizlazi iz općeg nepoznavanja propisa i to prvenstveno Pravilnika o obveznom označavanju pasa mikročipom. Upravo zbog toga tvrtka Feliks kontinuirano provodi aktivnosti na educiranju mlađih naraštaja o odgovornosti prema kućnim ljubimcima.

U protekle tri godine osim redovnih radnji u skloništu koje obuhvaća hvatanje, smještaj, ishranu, veterinarsku zaštitu, sklonište je otvoreno i za posjet mnogobrojnim sugrađanima, u njemu se educiraju mališani vrtića, škola pa je tako sklonište mjesto koje je danas rado posjećeno. Za svoj humani rad tvrtka Feliks je nagrađena i Zahvalnicom grada Virovitice koja joj je dodijeljena u povodu obilježavanja Dana grada. (www.icv.hr,

 

Skip to content