Feliks d.o.o. dobitnik Zahvalnice Grada Virovitice za izniman doprinos u radu veterinarsko-higijeničarske službe i zaštiti životinja

majeticVirovitička tvrtka Feliks d.o.o. dobitnik je Zahvalnice Grada Virovitice za izniman doprinos u radu veterinarsko-higijeničarske službe i zaštiti životinja. Zlatnu plaketu na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice direktoru tvrtke Draženku Majetiću uručili su gradonačelnik Ivica Kirin i predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss.

Feliks d.o.o. osnovali su mr. Draženko Majetić dr.med.vet i Oliver Rajković dr.med.vet. U svom sastavu Feliks ima veterinarsku praksu za male životinje koja je počela sa radom 27.07.2009. godine.

Za dobar  rad prakse početkom ove godine mr.Draženko Majetić dr.med.vet. a po istraživanju Jutarnjeg lista  svrstan je u 50 top veterinara Hrvatske.

2010 godine Feliks postaje koncesionar skloništa za životinje Virovitica i prostor vojne ekonomije u vojarni dovodi do uvjeta registracije jednog od poznatijih skloništa u Hrvatskoj.

Kvaliteta obavljanja poslova veterinarsko-higijeničarska služba koja se sastoji od hvatanja i skupljanja pasa i mačaka lutalica, njihovo uklanjanje sa javnih površina u smislu odredbi posebnog zakona i propisa Grada   Virovitice, uklanjanje uginulih životinja (lešina) sa javnih površina na čitavom području Grada Virovitice je na zavidnom nivou i već je prepoznatljiva u Republici Hrvatskoj, te se treba istaći da upravo ozbiljnim pristupom u obavljanju navedenih poslova, građani grada Virovitice a nadasve djeca mogu mirno uživati u šetnjama ulicama svoga grada i parkovima, te na dječjim igralištima.

Iz skloništa je u protekle 2,5 god udomljeno preko 300 životinja.

Virovitičko sklonište je i jedno od rijetkih skloništa iz kojeg se životinje udomljavaju potpuno besplatno te je mjesto koje Virovitičani rado posjećuju. Treba istači da je Sklonište i mjesto koje najviše vole djeca i to od predškolske dobi te su tako česti organizirani posjeti Dječjeg vrtića i djece iz osnovnih škola koja su i najčešći udomitelji.

Feliks je u Virovitici otvorio 3 nova radna mjesta a od 01.07. 2013. otvara i četvrto.

Osim besplatnog udomljavanja, sklonište kojim upravlja Feliks, jedno je od rijetkih ako ne i jedino sklonište u RH u kojem do sada nije eutanazirana niti jedna nezbrinuta životinja.

Za njih radno vrijeme ne postoji pa sve probleme rješavaju u bilo koje doba dana i noći.

Neprestano surađuju sa komunalnim redarstvom Grada Virovitice te svojim stručnim savjetima i intervencijama omogućuju brzu i kvalitetnu primjenu Odluke o držanju kućnih ljubimaca.

Sudjeluju i u donošenju Odluka vezanih uz držanje životinja na području Grada, a svojim zalaganjem na prevenciji bolesti doprinose sigurnijem i zdravijem okolišu.

Redovitim ulaganjem na proširenju prostora i uređenju postojećeg, aktivno pridonose kvaliteti života napuštenih pasa i mačaka.

Propagiranjem udomljavanja razvijaju svijest o brizi za kućne ljubimce, a besplatnim savjetima olakšavaju novim vlasnicima prihvat udomljenih životinja. 

 

Skip to content