Fantastičnom predstavom „Elling“ uz briljantne Gorana Košija i Draška Zidara otvoren 8. Virkas

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Premijernom predstavom „Elling“ Simona Benta u režiji Darija Harjačeka započeo je ovogodišnji Virkas – 8. virovitički kazališni susreti.

Drama o dvojici ljudi na rubu društva kojima je jedini cilj doživjeti novi dan u čemu se jedino mogu osloniti jedan na drugog oduševila je virovitičku publiku. O toploj crnoj komediji o prijateljstvu Ellinga i Kjella koje su briljantno odigrali Goran Koši i Draško Zidar, a u ustalim ulogama odlično popratili  Mijo Pavelko, Igor Golub, Snježana Lančić Prpić, Vlasta Golub i Blanka Bart sigurno će se još puno čuti uz  uvjerenje da se radi o uratku kojeg u budućnosti mogu očekivati brojna izvođenja i nagrade.

Nakon predstave prisutnima se je obratio i ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš koji je između ostalog istaknuo da Virkas ove godine mijenja koncepciju kako bi postao još dostupniji sve brojnijim gledateljima pa će trajati kroz cijelu veljaču, a predstave će se odvijati vikendima.

Kroz to će se vrijeme  publici predstaviti desetak uglednih kazališta iz čak četiri zemlje (Hrvatska, Srbija BiH i Slovenija) sa svojim najboljim produkcijama, a kao i uvijek one će biti namijenjene svim generacijama publike.

Uz brojne poznate hrvatske glumce otvorenju su nazočili i izaslanik ministrice kulture Srećko Šestan, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić te gradonačelnik Ivica Kirin koji je službeno otvorio ovogodišnji Virkas.

Skip to content