EU parlament mladih u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Virovitica je od 2.-5. prosinca bila domaćin zasjedanja Europskog parlamenta mladih (EPM).
Zasjedanje na kojem je sudjelovalo stotinjak delegata iz Hrvatske te predstavnici Austrije, Češke, Italije, Irske, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Švedske i Ukrajine bilo je posvećeno 2010. godini kao Europskoj godini borbe…
Virovitica je od 2.-5. prosinca bila domaćin zasjedanja Europskog parlamenta mladih (EPM).
Zasjedanje na kojem je sudjelovalo stotinjak delegata iz Hrvatske te predstavnici Austrije, Češke, Italije, Irske, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Švedske i Ukrajine bilo je posvećeno 2010. godini kao Europskoj godini borbe protiv siromaštva i društvene isključivosti.
Europski parlament mladih Hrvatske jedan je od 33 nacionalna ogranka EPM-a koji simuliranjem rada u odborima Europskog parlamenta potiče mlade na aktivno sudjelovanje u društvu, a rezolucije u Europskom parlamentu imaju status savjetodavnog mišljenja.

Zasjedanje je završilo jučer kada su se prisutnima obratili i Pero Bilušić ispred Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.
Župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Ivica Kirin tom prigodom pozvali su delegate da i ubuduće Viroviticu izaberu kao mjesto održavanja svojih zasjedanja uz obavezu da će ponovo biti dobri domaćini te se zahvalili svima koji su iskoristili svoje slobodno vrijeme kako bi pomogli drugima.

Skip to content