Erasmus+ „Karate i zdravlje“: Poziv na uključivanje osobama starijim od 55 godina

Sportska zajednica grada Virovitice i virovitički Karate klub pozivaju sve starije od 55 godina na uključivanje u program koji je pokrenuo Hrvatski karate savez te se provodi u Virovitici pod nazivom Erasmus+ „Karate i zdravlje“. Program je namijenjen osobama starijim od 55 godina, a u cilju poboljšanja zdravstvenog i psihičkog stanja navedenog dijela populacije.

Projekt je prepoznat i prihvaćen u Europskoj uniji, a kao partneri provode ga i Karate savez Slovenije, Karate savez Srbije te Karate savez Crne Gore.

Program će u Virovitici provoditi treneri virovitičkog Karate kluba, kao i ostale stručne osobe HKS-a uključene u njegovo provođenje.

Ova aktivnost podrazumijeva organizaciju jednodnevne demonstracije, odnosno predstavljanje prednosti karatea za zdravlje, a cilj je povećanje svijesti o tjelesnoj aktivnosti te komunikacija s ciljanom skupinom kako bi je se motiviralo na uključivanje u vježbu. Prezentacija programa održat će se u srijedu, 3. listopada u prostorijama Karate kluba Virovitica.
Program će se provoditi u prostorima bivše vojarne, u dvorani Karate kluba Virovitica te je besplatan za sve koji se uključe, a polaznici će kroz medicinsko praćenje vidjeti koliko im se poboljšalo psihofizičko stanje. Također, polaznicima će se omogućiti prisustvovanje seminaru koji će organizirati voditeljica programa, gospođa Blagica Komar. (virovitica.hr, fotografija: Arhiva)

Skip to content