Energetskom obnovom zgrada 3 i 4 Dječji vrtić Cvrčak godišnje će uštedjeti 66 posto toplinske energije

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Dječjem vrtiću Cvrčak u Virovitici održana je početna konferencija projekta Energetske obnove odobrenog u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

Nositelj projekta je Dječji vrtić Cvrčak, a partner je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – Sektor za energetsku učinkovitost. U suradnji s prijaviteljem, projekt je prijavila Razvojna agencija VTA. Vrijednost projekta iznosi 5.985.917,33 kuna, a sufinanciranje EU je 61,02 posto ukupno prihvatljivih troškova.

Energetskom obnovom zgrada 3 i 4 predviđena je ušteda u potrošnji toplinske energije za 66,34 posto na godišnjoj razini, smanjenje godišnje emisije CO2 za 73,51 posto, a samim time osigurat će se i optimalni uvjeti za siguran boravak djece i odraslih u vrtiću. Osim zgrada 3 i 4, na istom natječaju odobren je i projekt obnove zgrade 2 Dječjeg vrtića Cvrčak. O tome su na konferenciji govorili pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica i ravnateljica vrtića Anka Tomac. (www.icv.hr; Bruno Sokele)

Skip to content