Ekipno natjecanje iz matematike „Rokovi matematičari“

Slika doraneU organizaciji Udruge prirodoslovaca „Ω7“ u subotu 14. 4. 2012.u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica održano je za učenike srednjih  škola ekipno natjecanje iz matematike „Rokovi matematičari“.

Na natjecanje su se prijavile 32 ekipe iz Virovitice i Orahovice. Iz Gimnazije Petra Preradovića prijavila se 21 ekipa, Katoličke klasične gimnazije 2, Tehničke škole 3, Strukovne škole 4  i Srednje škole S. Ivšića iz Orahovice 2 ekipe.

Učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda svih škola natjecali su se u kategorijama: BETA-gimnazijalci (24 ekipe), GAMA- tehničari (3 ekipe) i  DELTA strukovnjaci (5 ekipa).

Natjecalo se 128 učenika, a nagrađeno ih je 36. Prvaci u svim kategorijama nagrađeni su medaljama i priznanjima dok su za drugo i treće mjesto podijeljena priznanja.

Nagrađeni učenici u kategoriji BETA su učenici Gimnazije Petra Preradovića:

1. mjesto Stribor Badanjek 4.r , Josip Živković 3.r , Tibor Žukina 3.r , Helena Jelavić 2.r

2. mjesto Ivan Rep 4.r, Lea Mioković 3.r, Dario Barišić 3.r, Vedrana Moslavac 2.r

3.   mjesto  Matija Bedeković 4.r, Ivan Kasumović 3.r, Sandra Manojlović 2.r, Josip Šutalo 1.r

U kategoriji GAMA nagrađeni su učenici Tehničke Škole:

1. mjesto Marko Prka 4.r, Hrvoje Palčić 4.r, Marijo Horvat 3.r, Marko Huljak 2.r

2. mjesto Antonio Ladović 4.r, Davor Kelečić 4.r, Bojan Biserčić 3.r, Martin Paić 2.r

3. mjesto Domagoj Jandrić 4.r, Nikola Koren 4.r, Kristijan Templar 3.r, Marijan Miličević 2.r

 

Nagrađeni učenici u kategoriji DELTA su iz Strukovne škole u Virovitici:

1. mjesto Ivan Mikšić 4.r, Gabrijel Gagulić 3.r, Mato Iličić 2.r, Filip Romić 1.r

2. mjesto Marko Prpić 4.r, Leona Šitum 4.r, Mirela Radanović 3.r, Dario Prebeg 2.r

3. mjesto Martina Bušljeta 4.r, Monika Colarić 4.r, Mateja Podravac 3.r, Nikolina Matić 2.r

Projekt ekipnog natjecanja rezultat je suradnje škola i članova Povjerenstva za organizaciju natjecanja iz Udruge prirodoslovaca „Ω 7“. Voditeljica projekta je prof. Jasminka Viljevac. Zadatke za ovogodišnje natjecanje sastavila je prof. Azra Plic, a članovi povjerenstva su prof. Spomenka Smolić, prof. Branka Inđić, prof. Vera Nađ-Lisjak, prof. Matea Uzelac te prof. Mirta Đurašević. U komisiji za praćenje natjecanja bila je i naša studentica matematike Marija Vidalina.

Udruga prirodoslovaca „Ω 7“ od svog osnutka, kroz  projekte Zimske škole fizike čija je voditeljica  prof. S. Polašek, Radionice za državnu maturu i „Rokove matematičare“, voditeljica prof. J. Viljevac, nastoji popularizirati ne samo matematiku nego i prirodoslovlje općenito. Svi projekti udruge kod korisnika su odlično prihvaćeni.

Prema anketama učenika i na ovogodišnjim „Rokovim matematičarima“ cilj projekta je  u potpunosti ostvaren. Učenicima je natjecanje bilo zanimljivo i  korisno iz više razloga: druženje, rješavanje zadataka u ekipama, pomaganje drugima i učenje, a maturantima je služilo i kao provjera za nadolazeću maturu.

Ovo je natjecanje poslužilo i kao kvalifikacijsko za državno ekipno natjecanje. Najbolje ekipe naših  škola predstavljat će Viroviticu na državnom natjecanju u Puli 2. i 3. svibnja.

Virovitičani su i prošlih godina odlazili na državno ekipno natjecanje u Pulu gdje su osvajali medalje  i visoka mjesta. Učenici su uspješno predstavljali naš grad i našu županiju u svim kategorijama. Prije dvije godine tehničari su bili treći, a prošle godine ekipa Gimnazije Petra Preradovića bila je druga u konkurenciji 67ekipa iz cijele Hrvatske.

Nadamo se da će i ovogodišnje državno natjecanje biti uspješno.

Naravno natjecanja „Rokovi matematičari“ne bi bilo da nije naših donatora: Tvornice šećera „Viro“ iz Virovitice, „Dibe“ iz Suhopolja i gospodina Tomislava Mareka iz Suhopolja kojima ovom prilikom zahvaljujemo. Nadamo se da će se pronaći još pokoji donator  za organizaciju smještaja učenika.

Zahvaljujemo svim ravnateljima škola koji su podržali  natjecanje, a posebno ravnateljici gimnazije prof. Ivani Bešir.

Na kraju zahvaljujemo i učenicima koji su pripremili program i svim nastavnicima koji su pripremili i  doveli ekipe na natjecanje.

Nadamo se da će se ekipno natjecanje „Rokovi matematičari“ održati i dogodine. Pa onda, doviđenja! I ne zaboravite vježbati matematiku!

REZULTATI

Skip to content