Ekipi Virovitice ovogodišnje “Igre na vodi”

U organizaciji Grada Virovitice, Turističke zajednice grada Virovitice i Zajednice sportskih udruga grada Virovitice, u nedjelja, 17. srpnja 2011. na virovitičkom Gradskom bazenu održane su četvrte virovitičke igre na vodi. Sudjelovale su ekipe iz Milanovca, Korije, Podgorja, Taborišta, Svetog Đurađa, Čemernice te ekipa Virovitice i mađarskog grada Barcsa…1 1311092274U organizaciji Grada Virovitice, Turističke zajednice grada Virovitice i Zajednice sportskih udruga grada Virovitice, u nedjelja, 17. srpnja 2011. na virovitičkom Gradskom bazenu održane su četvrte virovitičke igre na vodi. Sudjelovale su ekipe iz Milanovca, Korije, Podgorja, Taborišta, Svetog Đurađa, Čemernice te ekipa Virovitice i mađarskog grada Barcsa, a sačinjavalo ih je najviše 20 natjecatelja koji su se borili u 6 disciplina (prijevoz kašeta, pivska klackalica, igra na gumenim zračnicama, trka zračnica – kad naš brod plovi, potezanje užeta u vodi i igra iznenađenja).

2 1311092274Na samom početku najbolje je krenulo ekipi iz Taborišta koja se je već okitila titulom najboljih te su u prijevozu kašeta bili najbolji i osvojili 10 bodova.

3 1311092382Međutim već u slijedećoj igri (pivska klackalica) nisu se baš proslavili te je dominaciju preuzela ekipa iz Čemernice koja je svojevremeno bila i finalist 2009. godine kada je poražena upravo od ekipe iz Taborišta.

4 1311092382I dok su se ekipe iz Taborišta i Čemernice iscrpljivale međusobnim nadmetanjem slijedeće dvije igre za redom ( na gumenim zračnicama i kad naš brod plovi) pripale su ekipi Virovitice uz čiji bok se je našla i ekipa iz mađarskog grada Barcsa.

5 1311092505Najzanimljivije i svakako najatraktivnije natjecanje (potezanje užeta u vodi) stvorilo je kao i proteklih godina velik naboj jer je ono svakako pokazatelj tko ima ako ne i najbolje plivače, a ono bar najjače dečke. Najjači su se pokazali dečki iz Čemernice koji su u finalu porazili ekipu iz Podgorja koja je također pokazala zavidnu snagu i borbenost. 

Ipak sve se je odlučivalo u posljednjoj igri iznenađenja. Tu se je najspretnijom i najsretnijom pokazala ekipa Virovitice koja je za nijansu bila bolja od ekipe iz Barcsa i na taj način odnijela titulu ovogodišnjeg pobjednika dok je ekipa iz Čemernice ispustila sve ono što je mukotrpno gradila kroz cijelo natjecanje.

Na kraju svakako treba istaknuti odličnu organizaciju uz naznaku da je i ove godine ulaz na ovu vrlo zanimljivo natjecanje ulaz bio besplatan. 

Ukupni redoslijed ekipa:
1. Virovitica       50
2. Barsc            49
3. Čemernica    43,5
4. Taborište      38,5
5. Podgorje       37
6. Sveti Đurađ   35
7. Korija           33
8. Milanovac     27

fotografije: Božidar Biondić

Skip to content