Edukativno – kreativna radionica u DV Cvrčak: Mališani iz skupine „Žabice okušali se u tradicijskoj pripremi jela

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Dječjem vrtiću CVRČAK Virovitica održana je edukativno – kreativna radionica za djecu skupine ‘Žabice’ na temu tradicijskog kuhanja i odijevanja. Radionicu su vodile Jasmina Jurković Petras, viša kustosica Gradskog muzeja Virovitica te virovitička gastroblogerica Sanja Mijac.

Djeca su slušala priču o tome kako se kuhalo u davna vremena, koje sve predmete vezane za kuharstvo čuva Muzej, a mogli su vidjeti i neke stare recepte. Nakon priče, djeca su krenula pripremati ukusne pogačice s krumpirom i pirovim brašnom, koje su kasnije i degustirali. Na ovaj način mališani su usvajali nova znanja vlastitim sudjelovanjem i aktivnošću, a kroz razgovor su promišljali i o zdravoj prehrani.

Inače, Skupina ‘Žabice’ provodi projekt „Roditelj – gost vrtića“ u sklopu kojeg roditelji posjećuju odgojnu skupinu i demonstriraju svoje zanimanje, hobi ili neku aktivnost te provode s djecom jedan dio dana upoznajući tako i kontekst vrtića. Roditelj tako postaje aktivan partner vrtića i sudjeluje u obogaćivanju odgojno-obrazovnog procesa, a upravu tu ideju promiče suvremeni odgoj i obrazovanje. (DV Cvrčak)

Skip to content