Edukativni nagradni natječaj na novoj Facebook stranici CroAids

Povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a 2012. Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokrenuo je u okviru preventivnog programa Ministarstva zdravlja Rad HIV savjetovališta novu Facebook stranicu CroAids na kojoj će od 1. prosinca 2012. biti otvoren edukativni nagradni natječaj.

 Cilj je potaknuti interaktivnu komunikaciju u javnosti, poglavito među mladima, o HIV/AIDS-u te na taj način pridonijeti edukaciji i podizanju svjesnosti i brizi za zdravlje.

 Edukativni interaktivni sadržaji sa ovog portala – računalne igre, kvizovi znanja i ostali sadržaj o HIV/AIDS-u i spolno prenosivim infekcijama bit će dostupni i na Facebook stranici CroAids.

 

Natječaj za učenike – “Znanje pobjeđuje – ‘ajde priključi se!”

Na Facebook stranici CroAids povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a Hrvatski zavod za javno zdravstvo i UN tematska skupina za HIV/AIDS, u okviru programa Ministarstva zdravlja i kampanje “Znanje pobjeđuje”, pokreću kreativni nagradni natječaj za školsku djecu “Znanje pobjeđuje – ‘ajde priključi se!” s ciljem poticanja svjesnosti i komunikacije među mladima o HIV/AIDS-u: prevenciji, vršnjačkoj (“peer”) edukaciji, odgovornom spolnom ponašanju, testiranju, ranom otkrivanju infekcije i liječenju, ljudskim pravima.

Natječaj “Znanje pobjeđuje – ‘ajde priključi se!” bit će otvoren za sve zainteresirane učenike osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Za sudjelovanje u natječaju, natjecatelji će se trebati prijaviti preko Facebook stranice CroAids. Natjecatelji će se moći prijaviti na način da izrade infosliku na temu prevencije HIV/AIDS-a i objave ju na Facebook stranici CroAids, za koju ljudi mogu glasati.

Sve prijavljene radove – infoslike, bit će postavljene u posebnu Galeriju slika na fFacebook stranici CroAids, a na osnovu odabira posebnog povjerenstva među slikama koje su sakupile najviše glasova – “lajkova”, odabrat će se pobjednička slika. Škola koju pohađa učenik koji je autor pobjedničke slike osvojit će nagradu – prijenosno računalo (laptop Lenovo Thinkpad T430).

Natječaj će biti otvoren od 1.12.2012. na Facebook stranici: www.facebook.com/CroAids.

Povodom Svjetskog dana AIDS-a 2012 pozivaju se svi učenici osnovnih i srednjih škola da izrade cool i kreativnu infosliku koja prenosi poruku o HIV prevenciji! Učenici do objave natječaja (1. prosinca) imaju priliku smisliti kako na zanimljiv način prikazati kako se zaštititi od HIV-a i drugih spolno prenosivih bolesti.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na adresi http://www.zdravlje.hzjz.hr.

Skip to content