Dvodnevni sajam Agroexpo na kojem će nastupiti oko 150 izlagača, bit će jedinstven u Hrvatskoj, otvorenje u subotu 3. rujna u Virovitici

Za sudjelovanje na virovitičko-podravskom sajmu agroproizvoda i opreme Agroexpo, koji će se 3. i 4. rujna ove godine održati u Virovitici na prostoru sajma Viroexpo (svečanost otvorenja je u subotu 3. rujna u 10,00 sati) prijavilo se oko 150 izlagača…Za sudjelovanje na virovitičko-podravskom sajmu agroproizvoda i opreme Agroexpo, koji će se 3. i 4. rujna ove godine održati u Virovitici na prostoru sajma Viroexpo (svečanost otvorenja je u subotu 3. rujna u 10,00 sati) prijavilo se oko 150 izlagača, užurbano se radi na uređenju hala i okoliša sajamskog prostora, definiran je program središnjih i pratećih sadržaja sajma, a tiskovine i pozivnice odavno su na terenu.
Sve to i još neke pojedinosti vezane za sajam bili su razlog našem razgovoru s Igorom Androvićem, direktorom tvrtke Viroexpo d.o.o., koja je tehnički realizator sajma Agroexpo.Jeste li očekivali toliki odaziv izlagača i što ih je privuklo da se predstave na ovoj sajamskoj priredbi?

– Obavili smo brojne razgovore s proizvođačima meda, vina, voća, povrća i ljekovitog bilja te zajednički zaključili da je ovo dobro vrijeme za održavanje sajma, a ispunjena je i naša želja da bude održan u sklopu obilježavanja dana naše županije. Naime, prije utvrđenog termina brojna su događanja u Virovitici vezana za proslavu Rokova i Dana grada Virovitice, a samo tjedan dana iza našeg, sajam je u Gudovcu, tako da mislimo da je termin dobar. Osim toga cijenu izložbenog prostora, štanda (četiri četvorna metra) za proizvođače s 50 posto sufinancira županija, tako da je ona za izlagača 200 kuna za oba dana trajanja sajma, što smatramo poticajnim za ovo recesijsko vrijeme.

Važno je istaknuti da je od oko 150 izlagača, stotinu proizvođača uglavnom s područja naše županije, te medari iz Mađarske, a manji broj izlagača, njih oko 50, odnosi se na velike tvrtke, otkupljivače s područja cijele Hrvatske, ali i neke institucije kao što su banke.Kompletan raspored događaja na Agroexpo- može se pronaći na službenoj Internet stranici sajma – http://viroexpo.com/agroexpo/.
(www.icv.hr)

Skip to content