DVD Virovitica svečanom sjednicom obilježio Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana: Zaslužnima dodijeljena priznanja i odličja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virovitica svečano je obilježilo 4. svibnja, Dan vatrogastva i blagdan njihova zaštitnika, svetog Florijana. Svečanost je započela svetom misom u crkvi sv. Roka, a nastavljena je svečanom sjednicom u prostorijama DVD-a Virovitica.
Inače, ovaj DVD broji 92 člana plus 18 djece od 6 do 12 godina te 12 članova mladeži od 12 do 16 godina.

Ono čime se DVD Virovitica posebno ponosi je veliki broj mladih članova i djece koji postižu odlične rezultate, pa se tako i ove godine mladi vatrogasni tim DVD-a Virovitica plasirao za državno vatrogasno prvenstvo koje će se održati u Puli. – Drago nam je što smo raznolikim planom i programom za mlade vatrogasce uspjeli prikupiti mlade naraštaje i što je najvažnije, uspjeli ih zainteresirati za ovaj human poziv i zadržati u našim redovima – rekao je tom prigodom predsjednik Mario Pavelić.

IMG 1025

I ovom prigodom DVD Virovitica uručio je zahvalnice i odličja zaslužnim članovima i jubilarcima, a priznanja su im dodijelili predsjednik DVD-a Virovitica Mario Pavelić, zamjenik zapovjednika VZ grada Virovitice Drago Dvojak te zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić koji je ujedno zahvalio vatrogascima na njihovim aktivnostima i pomoći koju pružaju građanima Virovitice i prigradskih naselja.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su spomenice članovima za 10 i 20 godina vatrogastva te uvjerenja o osposobljenosti za zvanja vatrogasac, vatrogasac I. klase, vatrogasni dočasnik te vatrogasni dočasnik I. klase, a tko su dobitnici pogledajte u našoj fotogaleriji:

(icv.hr, virovitica.hr; foto: Martina Bašić)

Skip to content