Đuro Bukvić ponovno izabran za predsjednika Županijskog nogometnog saveza HNS

thumb.phpĐuro Bukvić je novi/stari predsjednik Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije. Tako je izglasano na redovnoj izbornoj sjednici Skupštine saveza održanoj u restoranu Graničar u Terezinom Polju. Između ostalih, skupštini su nazočili izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović, direktor svih reprezentacija Zorislav Srebrić, HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk… Novi Izvršni odbor čine: Stjepan Prugovečki, Željko Stipanić, Ivan Kostelac, Stjepan Dujmić, Marijan Brlek, Zdenko Blažičević, Damir Pervan i Tihomir Majstorović. U Nadzorni odbor izglasani su: Ivan Erhatić, Mirko Rončević i Damir Brdarić. Predstavnici u Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza bit će Đuro Bukvić i Renato Romić, dok su njihovi zamjenici Zdenko Blažičević i Stjepan Prugovečki. Inače, skupštinari su jednoglasno dali podršku kandidaturi Davoru Šukeru za predsjednika HNS-a.
Komisija za izvanredno ublažavanje kazni dala je prijedlog da se smanji kazna Igoru Posavcu (Bilogora 1947.) koji je odslužio većinu od 24 mjeseca, te Tihomiru Škvariću (Omladinac) koji je trajno isključen iz nogometne organizacije. Skupštinari su prihvatili taj prijedlog uz opasku predsjednika Bukvića koji je istaknuo da će ova dva igrača u slučaju još jednog incidenta biti doživotno isključeni. Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović zahvalio je na pozivu i kazao da je uvijek lijepo doći u Viroviticu i Virovotičko-podravsku županiju, te je pohvalio rad Đure Bukvića. Zorislav Srebrić istaknuo je da je rad svih saveza najzaslužniji za visoki plasman reprezentacije i da su oni njen temelj. Također, rekao je da se u sezoni odigra više od 3000 utakmica, i da savezi osim sportskog, djeluju i na društvenoj razini.
Ante Vučemilović čestitao je na Đuri Bukviću na novom mandatu, te kazao da je Županijski nogometni savez moćan, odličan i mudro vođen. Na kraju Skupštine Đuro Bukvić se zahvalio svima na novom izboru, te pohvalio rad svih sportskih djelatnika, jer bez njih ne bi mogli ostvariti sve planove. Također, zahvalio se svim načelnicima i gradonačelnicima koji financijski prate nogometne klubove i uvjeren je da Virovitičko-podravska županija ima svoju budućnost u nogometu u kojoj će se više posvetiti radu s mlađim uzrasnim kategorijama. (www.icv.hr

Skip to content