Đurđica Aragović: Europski projekti u prvom planu

Ured gradonačelnika ustrojen je za obavljanje poslova informiranja javnosti o aktivnostima gradonačelnika, Gradskog vijeća i upravnih tijela grada, koordinira aktivnosti upravnih tijela, vodi protokolarne poslove, brine o izdavanju i distribuciji gradskih informativnih tiskovina, vodi informatički sustav grada, vodi radne i službeničke odnose i evidencije, upravlja sustavom javne nabave, unutarnje revizije te obavlja poslove vezane za eurointegracijske procese.
Ipak, najznačajniji posao sigurno je koordinacija aktivnosti svih tijela i ustanova na pripremi gradskih projekata za financiranje iz EU fondova. Od ideje do gotovog projekta dug je put na kojem se rješavaju brojne prepreke i problemi. U zalihi momentalno imamo velik broj projekata, koji su u raznim fazama pripremljenosti. Najznačajniji su oni u potpunosti spremni: izgradnja Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te obnova Dvorca Pejačević i gradskog parka. Najviše pažnje svakako pridajemo gospodarskim projektima od kojih možemo izdvojiti Bee park i Post inkubator.
Trenutno radimo na definiranju projekata prigradskih naselja kako bismo kroz financiranje mjera ruralnog razvoja poboljšali komunalne, kulturne i druge uvjete življenja u tim mjestima.

Skip to content