Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić posjetio Grad Viroviticu – impozantni planovi vezani za razvoj Virovitice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić posjetio je Grad Viroviticu gdje se sastao s virovitičkim gradonačelnikom Ivicom Kirinom i direktorom Županijskog ureda za ceste Željkom Tomljanovićem.

Gradonačelnik Kirin upoznao je državnog tajnika sa svim aktivnostima koji se trenutno provode u gradu Virovitici kao i o budućim planovima kako bi Virovitica u budućnosti postala jedno od najznačajnijih gospodarsko-turističkih središta u Hrvatskoj. Upoznao je državnog tajnika i sa razgovorima koji su u Mađarskoj obavljeni sa zamjenicima gradonačelnicima Kaposvara i Barcsa oko izgradnje pruge Virovitica-Barcs i željezničkog mosta za potrebe te pruge kao i o svim koracima koji su do sada poduzeti za izgradnju buduće mega-zone, najveće poduzetničke zone u Republici Hrvatskoj.

 

Državni tajnik Mihotić između ostalog istaknuo je da su svi prezentirani planovi potpuno realni i kao takvi biti uvršteni u strategiju prometnog razvoja Republike Hrvatske te da je dobar dio projekata već započeo od izrade studija za Auto-cestu A-13 i brzu cestu do Iloka.. Naglasio je i da ga jako veseli činjenica što se u Virovitici razmišlja o svim vrstama prometa od cestovnog preko željezničkog pa čak i do riječnog prometa jer i rijeka Drava može postati plovna od Virovitice do ušća u Dunav što sa gospodarskog aspekta može biti velika prednost.

Skip to content