Druga izložba udruge Ilirskog zmaja

U velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja u Virovitici  otvorena je izložba članova Udruge Ilirskog zmaja. Drugom  izložbom u Virovitici nastavlja se praćenje rada skupine mladih, budućih umjetnika, studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, okupljenih s ciljem promicanja kulture i umjetnosti.1 1245921422U velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja u Virovitici  otvorena je izložba članova Udruge Ilirskog zmaja. Drugom  izložbom u Virovitici nastavlja se praćenje rada skupine mladih, budućih umjetnika, studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, okupljenih s ciljem promicanja kulture i umjetnosti. Njihov je cilj i decentralizacija kulturnih zbivanja u Hrvatskoj, jer sva važna likovna zbivanja, kako ističu, ne trebaju se događati samo u velikim gradovima. O tome je govorila u prigodi otvaranja  Anamarija Kučan, prof. povijesti umjetnosti.

Izloženi radovi  mladih umjetnika Ane Divković, Luke Dundura, Renea Grgić-Đakovića, Bojana Hercigonje, Luke Hrgovića, Ane Kovačić, Dine Karadžić, Katarine Lauš, Duje Medića, Mirana Šabića, Igora Rufa, Stipana Tadića, Mateja Šikića, Davida M. Sheima, Anje Vidaković i Andree Zrno, zanimljivi su, raznoliki po tematici i provokativni, rađeni u tradicionalnim tehnikama ulja na platnu, tušem, pastelima, ali i silikonom u otiscima nađenim na tlu, te po  neobičnim skulpturama i instalacijama, posebno Igora Rufa.

Mladi umjetnici su se predstavili prošle godine radovima nastalim na likovnoj koloniji u Jasenašu, a ovom drugom izložbom pokazali su raznolik broj svojih djela, skulptura i instalacija s druge kolonije koja je imala moto: Gdje žive divlje svinje? Ambijent isprepletenih senzibiliteta mladih likovnih umjetnika u prigodi otvaranja, upotpunila je akustična podloga dvojice mladih glazbenika, Bojana i Ivana na afričkom bubnju i akustično-električnoj gitari. (mv/vt.info)

Skip to content