Dražen Žerić Žera posjetio dječji odjel virovitičke Opće bolnice

Povodom Međunarodnog dana djeteta oboljelog od maligne bolesti danas su dječji odjel virovitičke Opće bolnice posjetili fromtman grupe Crvena Jabuka Dražen Žerić Žera, gradonačelnik Grada Virovitice…1 1266233781Povodom Međunarodnog dana djeteta oboljelog od maligne bolesti danas su dječji odjel virovitičke Opće bolnice posjetili fromtman grupe Crvena Jabuka Dražen Žerić Žera, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i predsjednik Turističke zajednice grada Virovitice Zdenko Hercigonja, te djecu dječjeg odjela darivali voćem, a osoblje ružama.

Šefica Odjela za dječje bolesti dr. Edita Smiljanić u ime Odjela zahvalila se je posebno Žeri što je djeci uljepšao ovaj dan, te istakla da na veliku sreću trenutno na odjelu nema niti jednog oboljelog djeteta od malignih bolesti, ali da ih je do sada bilo, te da su statistike pokazale da se 90 % djece oboljelih od leukemije, te više od 80% djece oboljelih od tumora bubrega izliječi ako se bolest otkrije u ranoj fazi.

Ravnateljica Opće bolnice Virovitica dr. Ana Bajer Feketić izrazila je zadovoljstvo što se bolesnoj djeci pridaje dužna pozornost i podsjetila da je prije dva mjeseca virovitička podružnica Raiffeisenbank donirala 50.000,00 kuna za kupovinu dva monitora za potrebe dječjeg, te da je i ovo za djecu još jedan veliki dan koji će sigurno još dugo pamtiti.

Na kraju treba istaknuti da u Hrvatskoj svake godine oboli oko 150 djece od neke maligne bolesti i taj stalno broj raste. Liječenje traje u prosjeku oko 12 mjeseci, a od troje oboljele djece dvoje se uspješno izliječi.

Skip to content