Doznajte sve informacije vezane za 10. jubilarno Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije, 13. prosinca u svetištu Gospe Voćinske u Voćinu, održat će se jubilarno 10. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj. Suorganizatori Hodočašća su Virovitičko-podravske županije, Općina Voćin i Slatinska banka.

Organizatori i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, pozivaju sve Vas, posebno Hrvatsku vojsku i policiju, te braniteljsku populaciju da dođu i sudjeluju u hodnji u što većem broju, u Voćinu mjestu najvećeg stradanja u Domovinskom ratu nakon Vukovara i Škabrnje.

Tijekom hodnje, hrvatski branitelji, Hrvatski vojnici i policajci, nosit će 50 hrvatskih stjegova i zavjetne svijeće pod geslom ”Zahvalni Gospi Voćinskoj za dar života u slobodi” u znak pijeteta prema 47 žrtava Voćina stradalih 13. prosinca 1991. godine od strane srbo-četničkog okupatora.

Za sve informacije kontaktirati možete:
– Ilija Nikolić – 099 510 5662 – predsjednik Udruge HVIDRA-e Slatina, izvoditelj hodnje
– Mato Bubaš – 098 315 229 – predsjednik ZUiČ HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije, organizator
– Simodejan Perić – 099 531 8385 – pročelnik u Općini Voćin, protokol komemoracije
– El. Ivan Ereiz – 095 373 7606 – upravitelj Župe PBDM i svetišta ”Gospe Voćinske”, pokorničko-molitvena procesija i sveta misa.

Izrađena je karta polazaka hodočasnika iz tri pravca s programom i vremenom aktivnosti, jer ove se godine očekuje dolazak preko 5000 hodočasnika iz cijele Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. (www.icv.hr, adf, Fotografija: Kristijan Toplak)

Skip to content