Donesen proračun u iznosu od 101.627.470,00 kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na sjednici Gradskog vijeća bez značajnijih primjedbi donesen je Proračun za 2009. godinu koji iznosi 101.627.470,00 kuna, što je najveći proračun u povijesti Grada Virovitice.Na sjednici Gradskog vijeća bez značajnijih primjedbi donesen je Proračun za 2009. godinu koji iznosi 101.627.470,00 kuna, što je najveći proračun u povijesti Grada Virovitice.

Prema riječima gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina ovaj je proračun prvenstveno razvojan jer će se kroz gradnju komunalne i druge infrastrukture omogućiti realizacija i razvoj poslovnih projekata tvrtki na području grada ne samo u poduzetničkim zonama već i u njegovim ostalim dijelovima. Samim tim njegovo provođenje omogućit će lakšu konkurentnost tvrtki i intenzivno otvaranju novih radnih mjesta. Izvor prihoda u proračunu za projekte biti će i pred pristupni fondovi Europske unije.

Tijekom godine Proračun se može i povećati budući da se u razgovore sa pojedinim ministarstvima kreće tek u prva tri mjeseca iduće godine. Veličina proračuna sigurno ne ovisi o izbornoj godini jer bez obzira na ovo vrijeme krize Grad Virovitica će dobivati puno više sredstava nego je to bilo prijašnjih godina. Ono što je važno naglasiti je da je u izradi proračuna sudjelovala kompletna Gradska uprava, te da se niti jedan projekt koji je započet neće zaustaviti, a isto tako treba napomenuti da svi novi projekti moraju proći određenu proceduru od izrade prostornih planova, projektne dokumentacije, ishođenja potrebnih dozvola, pa do same realizacije.

Gradonačelnik je na sjednici govorio i o programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, te o njenom održavanju gdje je naglasio da će se čim vremenske prilike to budu dopustile urediti slivnici u Gajevoj ulici, kao i na još nekoliko lokacija u samom gradu, ali da su krivci za to često puta i neodgovorni građani koji prolaskom svojih vozila preko zelenih površina sami začepe šahte ili unište nogostupe. Govorilo se je i o povećanju javnih potreba u športu i kulturi, te osnivanju društva sa ograničenim odgovornosti PLIN VTC.

Skip to content