Domu zdravlja VPŽ uručena tri sanitetska vozila

Na prigodnoj svečanosti, Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije, uručena su tri sanitetska vozila, donacija iz Proračuna Virovitičko-podravske županije, vrijedna 920.000,00 kuna. Ključeva vozila, predstavnicima Doma zdravlja VPŽ uručio je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.1 1270617170Na prigodnoj svečanosti, Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije, uručena su tri sanitetska vozila, donacija iz Proračuna Virovitičko-podravske županije, vrijedna 920.000,00 kuna. Ključeva vozila, predstavnicima Doma zdravlja VPŽ uručio je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić. Inače, na svečanosti koja je održana u povodu uručenja tri vozila od kojih će jedno biti danona korištenje Ispostavi u Orahovici dok će dva vozila ostati u Virovitici nazočili su i: gradonačelnik Grada Virovitice, Ivica Kirin; predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Tomislav Boban; ravnateljica Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, Grozda Jelovečki; zamjenici župana Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković i Zvonimir Koić; pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije, Vesna Šerepac. pročelnik Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Područnog ureda Virovitica, Tonček Moslavac; ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, Miroslav Venus.

2 1270617170– Novim vozilima, opremljenim prema propisanim standardima, podižemo kvalitetu usluge koju naši građani dobivaju. Njima ćemo zamijeniti vozila koja su prešla preko tristo tisuća kilometara i koja su se, zbog istrošenosti, često kvarila. Prošle godine dva nova vozika kupljena su za ispostavu u Slatini, a ovogodišnja zamjena vozila nije kraj ulaganjima – kazala je između ostalog ravnateljica Doma zdravlja VPŽ Grozda Jelovečki.

3 1270617170Inače, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije ima 28 sanitetskih vozila koja prevozeći pacijente godišnje prolaze preko milijun kilometara. U Virovitici djeluje pet tomova hitne medicinske pomoći, a u Orahovici, Slatini i Pitomači organizirano je dežurstvo u ambulantama, a Dom zdravlja VPŽ i uprava uz Virovitičko-podravsku županiju želi podići višu razinu liječničkih usluga od one propisane ugovorima sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.
Župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić naglasio je kako će se ove godine Županija nabaviti još dva potrebna vozila hitne pomoći te da će Virovitičko-podravska županija i nadalje stvarati uvjete za što bolju medicinsku zaštitu i prevenciju za sve svoje građane. Osim toga najavio je i ovogodišnje otvorenje nove zgrade Opće bolnice Virovitica u što je značajna sredstva uložila i Virovitičko-podravska županija.
(vpz.hr)

Skip to content