Dogovoreno povećanje osnovice za djelatnike Dječjeg vrtića Cvrčak

U Gradu Virovitici je jučer, 20. siječnja, održan sastanak sa Sindikatom radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju RH, čime su nastavljeni pregovori o kolektivnom ugovoru. Govorilo se o radničkim pravima, visini osnovice te potpisivanju aneksa ugovora za osnovicu u 2022. godini.

Sastanku su nazočili, uz predsjednicu Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Iskru Vostrel Prpić i tajnika Slavena Vukašinca, i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica te predstavnici Sindikata Dječjeg vrtića Cvrčak Vlatka Tomac i Irena Gros.

Tom prilikom izneseni su tekući problemi u odgoju i obrazovanju, a oko kojih se na kraju postigao zajednički dogovor.

Prema riječima pročelnika Alena Bjelice dogovoreno je povećanje osnovice od 1.1.2022. godine, koja će iznositi 5.925,99 kuna, kao i sklapanje kolektivnog ugovora od 1..2.2022. pošto je stari istekao. Isto tako, dogovoreno je da se oko ostalih materijalnih prava vode pregovori između osnivača i sindikata u skladu s mogućnostima i na obostrano zadovoljstvo.

Ovo povećanje Grad Viroviticu će stajati 173.000,00 kuna godišnje.

Na kraju sastanka Sindikat je pohvalio Grad Viroviticu kao poslodavca u pogledu uređenja i opremanja vrtićkih zgrada, uvjeta rada i poštivanja radničkih prava. Između ostalog, izgrađen je novi dječji vrtić u Sv. Đurađu, COOR, energetski su obnovljene zgrade 2, 3 i 4 Dječjeg vrtića Cvrčak, uređena je zgrada 5 i opremljena kuhinja te je zaposleno 17 novih djelatnika i sada je ukupno u vrtiću zaposlen 101 djelatnik.

Također, zahvalili su na inicijativi da se zaposlenicima isplaćuje 400,00 kuna za topli obrok, što Sindikat nije niti zatražio. (virovitica.hr)

Skip to content