Do kraja ožujka bit će završena nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo “Sv. Rok”

ZAVOD-ZAPrije nešto više od godinu dana otkako, postavljanjem temeljnog kamena počela je izgradnja nove poslovne zgrade Zavoda za javno zdravstvo “Sv. Rok” Virovitičko-podravske županije. Investitor je Zavod uz pomoć kreditnog zaduženja, a pomoć u vraćanju kredita daje Virovitičko-podravska županija koja je i njegov formalni osnivač.
Prema riječima ravnatelja Zavoda dr. Miroslava Venusa radovi se odvijaju sukladno planu, a predviđeni rok za njihov završetak je kraj ožujka ove godine zajedno s uređenjem okoliša. U tijeku su radovi na uređenju unutrašnjosti zgrade, a istodobno se radi i na natječajnoj dokumentaciji za nabavu opreme. Nova zgrada u potpunosti će biti namještena novim laboratorijskim, uredskim i drugim namještajem.
– Kredit ćemo vraćati iz naših izvornih prihoda budući da, unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, uspijevamo pozitivno poslovati. Osim ugovora s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje koji financira određene djelatnosti kao što su medicinska mikrobiologija, epidemiologija, školska medicina i slično, oko trećine prihoda Zavod zarađuje na slobodnom tržištu. To su poslovi koje ugovaramo s obrtnicima, poslovi epidemiologije i zdravstvene ekologije (analiza uzoraka hrane, vode, zraka…), poslovi dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (DDD), te uvođenje HACCP sustava – ističe dr. Miroslav Venus, te dodaje da Zavod djeluje i izvan županijskih granica, točnije da su neke djelatnosti prepoznate kao predvodničke na razini Hrvatske.
Opširnije u najnovijem broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr)

Skip to content