Do jeseni u Virovitici još jedna zgrada vrtića

Nakon preseljenja COOR-a u novu modernu zgradu, stara zgrada vraćena je Gradu Virovitici kao vlasniku. Zbog velikog broja neupisane djece prijašnjih godina, Grad Virovitica odlučio je iskoristiti taj prostor i prenamijeniti ga za potrebe vrtića.

Ovih dana započeli su radovi na uređenju stare zgrade COOR-a u svrhu proširenja kapaciteta Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica kako bi se zadovoljio kompletan obuhvat djece s područja Grada Virovitice.

Vrijednost radova na unutarnjoj adaptaciji iznosi preko 600.000,00 kuna. U sljedećem periodu, kao dio istog projekta, Grad Virovitica planira otkupiti tri privatne parcele iza trodijelne dvorane kako bi se osigurala prilazna cesta i parkirna mjesta za roditelje koji neće morati stajati na glavnoj prometnici dok ostavljaju djecu u vrtiću.

Do početka nove pedagoške godine, osim uređenja unutarnjeg prostora, planira se i opremiti zgradu te će ona biti spremna za prihvat predškolaca. Time će se proširiti kapacitet Dječjeg vrtića Cvrčak za 53 mjesta.  (virovitica.hr, foto: arhiva)

Skip to content