Dnevnik Nove TV: U Virovitici izgrađena vrhunska jedrilica!

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

60832802-jedrilica_004Jadranom sada plovi i 12 metara duga prva regatna jedrilica u potpunosti proizvedena u Hrvatskoj. Djelo je to virovitičkog poduzetnika, koji je svoju ljubav prema moru i brodovima pretvorio u ozbiljan posao. Osim što je prvi proizveden u Hrvatskoj, poseban je i po inovativnom konceptu izgradnje, koji ovakve brodove stavlja daleko ispred svojih konkurenata.

Regatna jedrilica ‘Dubrovnik’ porinuta je u more uz glasno odobravanje. Od ideje do realizacije ova je jedrilica domaći proizvod. ‘Kontinent je vrijedan proizvodnje može se tamo svašta raditi pa i brodovi i u svijetu nije ništa neobično da se na kontinentu rade ovakvi projekti’, kaže proizvođač broda Tomislav Matasić.

‘Dubrovnik’ će ploviti hrvatskim i svjetskim morima i to na regatama. A od skice do proizvoda – sve se radi u ovim pogonima u Virovitici. Ovo je mini slavonsko brodogradilište do sada proizvelo desetak brodova. Ovo im je prva regatna jedrilica. ‘Cijeli je u karbonu, vrlo je lagan, nadamo se da će biti brz, to tek treba dokazati’, kaže proizvođač. Posada broda ‘Dubrovnik’ s nestrpljenjem očekuje vjetar u jedrima.

Video porinuća može se pogledati ovdje.
(dnevnik.hr)

Skip to content