DJEČJI VRTIĆ U SV. ĐURAĐU: U srijedu, 10. srpnja potpisivanje ugovora o izgradnji i opremanju

V.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Cvrčak Sandra Moslavac, potpisat će u srijedu, 10. srpnja s izvođačem radova i stručnim nadzorom, virovitičkim tvrtkama Domogradnja i CIP, ugovore o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Svetom Đurađu.

Potpisivanje ugovora održat će se u Gradskoj upravi u 11,00 sati.

Projekt je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak Virovitica i Gradom Virovitica, a prijavljen je i odobren u sklopu natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH. Vrijednost projekta je preko 5 milijuna kuna, a intenzitet potpore 90 posto.

Izgradnjom i opremanjem vrtića u Sv. Đurađu, Dječji vrtić Cvrčak dobit će dislociranu jedinicu u koju će se moći upisati 32 mališana u dvije skupine – djeca vrtićke i jasličke dobi. Time će se ujedno smanjiti broj neupisane djece te uvelike olakšati roditeljima.

Realizacija projekta imat će dugoročne koristi za zajednicu pošto je predškolski odgoj djece u Sv. Đurađu identificiran kao velika potreba ne samo navedenog naselja, već i onih koja ga okružuju. Izgradnjom vrtića otvorit će se i pet novih radnih mjesta – za četiri odgajateljice i jednu spremačicu. (virovitica.hr; fotografija: Arhiva)

Skip to content