Dječji vrtić Cvrčak Virovitica sudjelovao u manifestaciji “Noć knjige”

Iako Dječji vrtić CVRČAK Virovitica nije u mogućnosti realizirati redovni rad, vrijedne odgojiteljice, roditelji i djeca uključili su se i u ovogodišnju akciju Noć knjige 2020.  – manifestaciju kojom se potiče na čitanje, promiče knjiga te govori o njenom položaju u suvremenom društvu. Obilježava se povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja), te Dana hrvatske knjige (22. travnja). Zbog cjelokupne situacije, ovogodišnja Noć knjige (24. travnja) preselila se u virtualni svijet s temom “Knjige koje su mijenjale svijet”.

U Noći knjige djeca i njihovi roditelji družili su se uz knjige, priče, bajke, slikovnice, a putem viber grupe međusobno su mogli poslušati jedni druge prilikom čitanja i družiti se virtualno uz junake iz omiljenih bajki/priča. Upravo je to bio i zadatak koji su dobili – nacrtati omiljeni lik ili junaka iz bajke ili priče.

U suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica organiziraju se zajedničke aktivnosti, te posjete vrtićke djece Knjižnici. Normalizacijom situacije Knjižnica i Vrtić nastavljaju s daljnjom suradnjom i radom.  (DV Cvrčak)

 

Skip to content