Dječji vrtić Cvrčak svojim djelovanjem pokazuje se kao aktivan dio zajednice u kojoj živi i radi

Dječji vrtić “Cvrčak” Virovitica obustavio je redovan rad 16. ožujka, temeljem Odluke o obustavi nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu Vlade RH, a radi sprječavanja širenja COVID-19 (koronavirusa) te sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite. Vrtić osigurava prihvat djece u slučajevima kada su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece.

Roditelji/skrbnici korisnici usluga vrtića od 1. travnja 2020. godine u cijelosti se oslobađaju plaćanja participacije u cijeni usluge Odlukom gradonačelnika, a sve do opoziva Odluke o obustavi izvođenja redovnog rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja Vlade RH te će se naknadno regulirati usklađenja i korekcije participacija za mjesec ožujak 2020. godine.

IMG d575eed82165455284d4a8f23fceedae V 1

Vrtić zahvaljuje svim roditeljima/skrbnicima korisnicima usluga jer su pokazali da su itekako svjesni situacije u kojoj se svi nalazimo, pridržavaju se svih preporuka i te su pokazali razumijevanje, podršku i suradnju s Vrtićem i osnivačem. Iz vrtića apeliraju i mole da djecu do daljnjega ne dovode u vrtić prvenstveno zbog njihove osobne sigurnosti i zaštite.

Zaposlenici virovitičkog Cvrčka rade poslove koji se mogu odrađivati u novonastaloj situaciji. Odgajateljice su potaknule suradnju s roditeljima na jednu višu razinu te započele s radom u “virtualnoj sobi dnevnog boravka”. Formirane su komunikacijske grupe pojedinih odgojnih skupina, te se uz pomoć suvremene tehnologije ostvaruje svakodnevna komunikacija. Rad je zamišljen tako da u grupi sudjeluju svi roditelji djece jedne odgojno-obrazovne skupine koji se žele priključiti grupi i za to odgojiteljicama daju svoju suglasnost.

Komunikacija unutar grupe odvija se tako da svi sudionici vide sve objave; djeca mogu vidjeti jedni druge u svakodnevnim aktivnostima; razmjenjuju se ideje kako provoditi zajedničko vrijeme; odgojiteljice će ponekad u grupi davati zadatak koji će potom djeca realizirati a roditelji poslikati i fotografije poslati na grupu. Članke o tome što koja skupina radi, možete pratiti na web stranici Vrtića.

IMG 355c67e56eab676be05a523e162da7bf V

 

Tako su skupine obilježile Međunarodni dan dječje knjige, prikazale kako provode svoje slobodno vrijeme, zabilježile pripreme za Uskrs, uključili se u akciju “Duga”… Objavom članka naglasak je stavljen i na Dan svjesnosti o poremećajima iz spektra autizma.

Na web stranici Vrtića možete pratiti i savjete stručnog tima: zdravstvene voditeljice, logopedinje i pedagoginje. Teme: Važnost igre u životu djeteta, Poticanje govorno-jezičnog razvoja kroz svakodnevne aktivnosti, Zajedničke aktivnosti djece i odraslih – u zatvorenom prostoru, Domaće edukativne aplikacije za djecu predškolske dobi…

Dječji vrtić Cvrčak Virovitica svojim djelovanjem pokazao se i pokazuje se kao aktivan dio zajednice u kojoj živi i radi. Uz veliku podršku i pomoć osnivača i Gradonačelnika realiziraju se brojne aktivnosti. Partnerski odnos roditelja i Vrtića ostvaruj se suradnjom, dvosmjernom komunikacijom, te kroz druge različite oblike suradnje koje svi zaposlenici Vrtića njeguju u odnosu na roditelje i roditelji prema Vrtiću.

(www.cvrcakvt.hr)

Skip to content