Dječji vrtić Cvrčak svakodnevno radi na održavanju statusa Eko vrtića

vrtic9Dječji vrtić Cvrčak u svibnju 2010. godine dobio je prestižno priznanje i titulu Međunarodne eko škole ( vrtića). Status je obnovljen prošle godine te ga je potrebno obnavljati svake dvije godine. Kako bi nadalje održali dobiveni status i dobili  zelenu zastavu, vrtić mora i  u buduće  ispunjavati sljedećih 7 koraka:

  1. Osnivanje Eko odbora
  2. Ocjena stanja okoliša
  3. Plan djelovanja i izrada programa
  4. Praćenje stanja i ocjenjivanje
  5. Rad prema godišnjem planu i programu Eko vrtića
  6. Obavještavanje javnosti i uključivanje medija
  7. Eko-kodeks

Samim tim početkom radne godine napravljen i usvojen je Plan i program  na sastanku Eko odbora koji čine ravnateljica, koordinatorice, kumovi, odgojiteljice, administrativno i tehničko osoblje. Materijalne dokaze o provedbi programa redovito de skupljaju i čuvaju u registratoru (tekstovi i fotografije) poslagane po programskih koracima, te na cd-ima.

Opis provedbe programa te izvješća o njegovoj  provedbi dostavlja se u Udrugu “Lijepa naša”.

Biti u društvu nositelja Zelene Zastave velika je čast, ali i obaveza da u narednim godinama održimo kontinuitet i napredujemo još više na polju ekologije ističu u vrtiću te napominju da ideja ima puno, volje također kao i svakodnevne podrške roditelja, lokalne samouprave i kumova koji daju poticaj za nove izazove. Sve u želji da najmlađima ostave temelje zdravog življenja u našoj prelijepoj Virovitici.

Skip to content