Dječji vrtić “Cvrčak” proslavio 65. rođendan: Vrtić danas prerastao u veliku, modernu ustanovu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Početkom nove školske 2015./2016. godine u vrtićima je počela i nova pedagoška godina pa tako i u Dječjem vrtiću “Cvrčak” Virovitica. U novu pedagošku godinu krenulo je 107 novoupisane djece, a zbog nedovoljnog smještajnog kapaciteta i pedagoških standarda 57 mališana ostalo je neupisano.

– Oformljene su četiri nove skupine: Cicibani, Cvjetići, Bubamarice i Leptirići koje pohađaju naši najmlađi sugrađani, dok su ostale, postojeće, starije skupine, također obogaćene novim članovima, tako da trenutno u vrtiću u 22 odgojne skupine boravi 444 djece. Prvih dana nove pedagoške godine zbog adaptacije novoupisane djece vrtić je bio pun roditelja koji su s njima proveli jedan dio vremena. Osim brige o predškolskom odgoju, naš vrtić provodi i program predškole, koja je od prošle godine obavezna za svu djecu koja će sljedeće školske godine krenuti u prvi razred osnovne škole. Predškola će početi 5. listopada i trajati do 30. svibnja 2016. godine – kaže o početku nove pedagoške godine ravnateljica vrtića Anka Tomac.

IZ VLASTITOG EKOLOŠKOG VRTA STIŽE ZDRAVA HRANA

Dječji vrtić “Cvrčak” godinama propagira zdrave jelovnike prema kojima se zbog promidžbe zdravog razvoja djeteta i stvaranja pravilnih prehrambenih navika kod djece u vrtiću jede zdrava hrana, a od ljeta ove godine u suradnji s Gradom Viroviticom ima i ekološki vrt.

– Grad nam je u Industrijskoj zoni III ustupio dio zemljišta na kojemu smo uz pomoć djelatnika u javnim radovima počeli uzgajati ekološko zdravo voće i povrće. Dosad je napravljena već velika berba mahuna, za zimnicu smo spremili rajčice, sprema se i kiseli paprika, a na našem jelovniku redovno se nalazi i svježa hrana iz povrtnjaka poput blitve, zelene salate, poriluka, graha i ostalih namirnica, koje smo od ljeta u ekološkom povrtnjaku, koji nije tretiran nikakvim kemijskim sredstvima, počeli ubirati. Kada prođe ova eksperimentalna faza vidjet ćemo koliko nam je to financijski isplativo jer smo ovo ljeto u povrtnjak uložili sredstva u sistem za navodnjavanje, nabavu sjemena i ostaloga, kako bi imali zdrave, ekološke namirnice – o novinama uvedenim od ove godine kaže Anka Tomac.

Skip to content