Dječji vrtić Cvrčak posjetili članovi Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

vrtic 2Dječji vrtić Cvrčak posjetili su predstavnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Virovitica. U sklopu nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja, održali su kratko predavanje primjereno djeci predškolskog uzrasta, popraćeno brojnim slikama i animacijama.

Upoznali su djecu s načinima postupanja u opasnim situacijama, kao što su požar, poplava, potres ili nesreća. Djeca su sa zanimanjem pratila i aktivno sudjelovala u izlaganju dajući konkretne primjere, uočavajući pravilne i nepravilne postupke u opasnim situacijama i postavljajući brojna pitanja. Također, imala su prilike uvježbavati kako uputiti poziv na broj 112 i demonstrirati ponašanje u opasnim situacijama. Najveće oduševljenje među djecom izazvao je susret s vatrogascima virovitičkog vatrogasnog društva i  članovima hitne medicinske pomoći koji su djecu upoznali sa svojim radom i opremom.

 

Kad im je na kraju postavljeno pitanje što treba činiti kad su u opasnosti, djeca su gromoglasno viknula: „Zvati broj 112!“, a jedna je djevojčica došla do zaključka da će broj zapisati i staviti na vidljivo mjesto u kući kako ga ukućani ne bi zaboravili

Skip to content