Dječji vrtić „Cvrčak“ obnovio status Eko –škole

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

 Da bi se zadržao status Eko-škole, potrebno je nakon dvije godine dokazati dostignutu razinu prve godine što je dječji vrtić „Cvrčak“ uspješno izvršio i obnovio svoj status međunarodne eko-škole, na svečanom činu obnavljanja statusa Eko-škola u Zagrebu.

Za obnavljanje statusa bilo je potrebno dostaviti prijavu Nacionalnom koordinatoru i uz prijavu priložiti i potrebnu dokumentaciju o provedbi ovog programa, koja se vodi po programskim koracima ( potrebno je zadovoljiti i 7 programskih koraka koje je potrebno u cijelosti slijediti). Važno je bilo iscrpno dokumentirati svaki programski korak, čime smo ujedno i dokumentirali rad u našem vrtiću.

Teme i projekti kojima je dječji vrtić „Cvrčak“ Virovitica u toku ove dvije godine obratio više pažnje bile su: „voda – izvor života“, „prirodni i neoblikovani materijali u dječjoj igri“, „gospodarenje otpadom“, „zdravlje-živjeti s prirodom“.

 Cilj ovog projekta je svakodnevno, kontinuirano razvijati ekološku svijest kod djece, roditelja i djelatnika vrtića , kako bi očuvali naš okoliš,grad, zemlju.

Projekt povlači za sobom i određene dužnosti kao što je npr. nakon obnovljenog statusa Eko škole svečano ponovno podignuti Zelenu zastavu, što će Dječji vrtić i učiniti 29.svibnja 2012. u 10.00, u zgradi na Trgu dr.A.Starčevića kada će se u sklopu Projektnog dana na temu „Otpad nije smeće“.

Skip to content