Dječji tjedan poduzetništva u Virovitici

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Akademijom „Petar Zrinski“, Klubom kulture „Agram“ i gradovima Bjelovarom, Viroviticom…Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Akademijom „Petar Zrinski“, Klubom kulture „Agram“ i gradovima Bjelovarom, Viroviticom, Pulom i Kninom provodi pilot projekt pod nazivom „Dječji tjedan poduzetništva“ s ciljem da aktivnim metodama poučavanja, edukativnim radionicama i kazališnim predstavama za učenike osnovnih škola i njihove nastavnike potakne uvođenje sustavnog obrazovanja za poduzetništvo u hrvatski obrazovni sustav te u konačnici razvoj poduzetničkog duha i stjecanje poduzetničkih kompetencija.

U radionicama pilot projekta i kroz predstavu „Edukativno kazalište“ djeca će kroz igru učiti kako od najranije dobi sudjelovati u stvaranju obiteljskog proračuna, kako postati dio tima, kako raspolagati vlastitim džeparcem i pritom stvarati navike štednje i kako razviti samopouzdanje kod djece te ih poticati ih na razvijanje vlastitih ideja i njihovu razradu. Cilj radionice za nastavnike je senzibiliziranje nastavnika za uvođenje novih metoda poučavanja primjerenih stjecanju poduzetničkih znanja, kompetencija i stavova.

U realizaciji programa sudjeluju učenici osnovnih škola iz Bjelovara, Virovitice, Knina i Pule te njihovi nastavnici I roditelji.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva realizacijom pilot projekta “Dječji tjedan poduzetništva” doprinosi uvođenju poduzetništva kao ključne kompetencije u osnovne škole.

Povodom gore navedenog i dječjeg tjedna poduzetništva u Virovitici, u ponedjeljak, 6. listopada u prostorijama Gradske uprave, održat će se konferencija za medije na kojoj će sudjelovati predstavnici organizatora; Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Razvojne agencije Sjever, Centra za cjeloživotno učenje, Grada Virovitice, predstavnici škola uključenih u aktivnosti te predstavnici Akademije Petar Zrinski.

09:00–09:30 – Tiskovna konferencija  u sali za sastanke Grada Virovitice; sudjeluju predstavnici organizatora ( Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Razvojne   agencije Sjever, Centra za cjeloživotno učenje, Grada Virovitice, Ureda za gospodarstvo, predstavnici škola uključenih u aktivnosti, Akademije Petar Zrinski)

10:10 – 10:55 – RADIONICA ZA UČENIKE 1.i 2. razreda OŠ Ivane Brlić Mažuranić
11:00 – 11:45 – RADIONICA ZA UČENIKE 3.i 4. razreda OŠ IBM

13:00 – 13:45 – RADIONICA ZA UČENIKE 5. i 6. razreda OŠ Vladimir Nazor

16:00 – 17:00 – EDUKATIVNO KAZALIŠTE
Sudjeluju učenici 7. i 8. razreda druge smjene OŠ Vladimir Nazor i učenici iz
prve smjene koji se odazovu pozivu preko oglasne knjige  iz obje škole                                               

18:30 – 19:15 – PRIKAZ RADIONICA u Gradskoj knjižnici i čitaonici
Sudjeluju: učenici – sudionici svih radionica, njihovi roditelji  i učitelji, te
učitelji, ravnatelji i stručni suradnici iz svih škola Virovitičko-podravske županije

19:30 – 20:15 – RADIONICA ZA NASTAVNIKE
(koje će delegirati škole)

Skip to content