DJECA VRTIĆA ZA DJECU GRADA Sreća, zadovoljstvo i emocije na oproštaju predškolaca od vrtića

U Dječjem vrtiću Cvrčak Virovitica u utorak, 28. svibnja, odzvanjao je dječji smijeh, a rijeke crvene, zelene, narančaste, žute i bijele ispreplitale su se vrtićkim dvorištem.

Predvođeni tetama, predškolci su u majicama koje su označavale njihovu vrtićku grupu posljednji put kao polaznici vrtića stali pred ponosne roditelje, bake i djedove koji su ih došli podržati na završenoj svečanosti prije polaska u osnovnu školu na jesen.

Djecu, roditelje i goste je prvo pozdravila ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Sandra Moslavac koja je svim okupljenima poželjela dobrodošlicu i dobru zabavu. Predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss pozdravila je goste u ime Grada Virovitice te istaknula kako Grad uvelike skrbi o svojim najmanjima kroz opremanje prostora u kojem borave i provođenjem edukacija za tete koje se brinu o njima.

Tada su glavnu riječ preuzela djeca. Pahuljice, Trešnjice, Zvjezdice, Cicibani, Bubamare, Leptirići i Ivančice izašli su u majicama jarkih boja pred mnogobrojnu publiku punu roditelja, braća i sestara, članova obitelji i prijatelja koju su pozorno pratili nastup svake skupine. Uz vesele dječje pjesme kao glazbenu pozadinu, budući školarci su pjesmom i plesom pokazali okupljenima što su naučili, ali i kako se dobro zabavljaju. Dječja bezbrižnost i radost, iako zarazni, ipak nisu mogli ostaviti potpuno po strani razlog same priredbe – odlazak iz vrtića i odrastanje, i roditelji jednostavno nisu mogli suspregnuti suze.

Vrhunac svečanog dijela priredbe bilo je puštanje balona u bojama vrtićkih grupa. Nebo prepuno šarenih „oblaka“ oduševilo je i djecu i odrasle. Nakon priredbe za djecu, roditelje i goste organizirane su raznorazne radionice poput oslikavanja i dizajniranja narukvica te izrađivanje ukrasa.

Osim što je ovo danas opraštanje od vrtića skupina djece koja na jesen odlaze u školu, također je i manifestacija „Djeca grada za djecu vrtića“ to jest otvorena su vrata vrtića za sve koji žele se žele upoznati s onimo što se u vrtiću radi – objasnila je ravnateljica vrtića Sandra Moslavac te dodala kako je cijeli dan protekao u sreći, veselju i zadovoljstvu, ali i emocijama zbog rastanka od djece. (www.icv.hr, en, fotografije: M. Bašić i E. Aragović)

Skip to content