Djeca uskoro znatno sigurnije u školu – započela izgradnja nogostupa u Ulici Andrije Štampara

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon što su odrađeni pripremni radovi na rekonstrukciji nogostupa u Ulici Đure Basaričeka u Virovitici ovih dana započeli su radovi i na asfaltiranju Ulice Andrije Štampara. Radove je obišao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je tom prigodom naglasio da ga ovi radovi osobito vesele jer nakon što su prije par godina uređene ceste u Kraševom naselju, što je znatno povećalo sigurnost svih sudionika u prometu, sada se uređuje i nogostup na potezu od Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić do Kraševog naselja. Djeca su nam uvijek na prvom mjestu, zato smo krenuli i u ovu investiciju zaključio je na kraju gradonačelnik Ivica Kirin.

stampar2

Ovi radovi bit će odrađeni u okviru sanacije čak 29 nerazvrstanih cesta i nogostupa na području grada Virovitice ukupne vrijednosti čak 7.634.811,00 kuna.

Radi se o sanaciji postojećih nogostupa u gradskim ulicama: Antuna Gustava Matoša, Vatroslava Lisinskog, Ferde Rusana, Matije Gupca, Kralja Petra Krešimira IV, Bečkoj ulici, Ivana Gundulića, Nikole Tesle, Zlatnog Polja, Đure Basaričeka, Ivana Gorana Kovačića, Tome Maretića, dr. Andrije Štampara te 30. svibnja u Milanovcu

Osim nogostupa asfaltiraju se i makadamske ceste: Rezovački vinogradi V. odvojak u Rezovcu, Svetog Antuna i Hrvatskih žrtava u Svetom Đurđu, nastavak Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama, te kolničke konstrukcija u Ulici sv. Petra i Pavla u Golom Brdu i Bilogorskoj ulici u Podgorju.

Također, nekoliko cesta u gradu i prigradskim naseljima presvući se novim slojem asfalta: Ferde Rusana, Augusta Šenoe, Trg kralja Petra Svačića, Eugena Kumičića, Dobriše Cesarića i Mate Lovraka te Zadnji Jarak u Golom Brdu i Stari Rezovac u Rezovcu.

Uz navedeno sanirat će se i put od Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama do Šumske ulice na cesti prema Jasenašu.

a stampara 11

 

Skip to content