Djeca odgojiteljice i vatrogasci okitili bor ispred Dječjeg vrtića Cvrčak

cvrcak 1Ovih dana je u „Cvrčku „ vrlo živahno, kako i priliči blagdanskom raspoloženju. Najprije su se odvijale pripreme za dolazak svetog Nikole. Djeca i odgojiteljice – „lutkarice“ marljivo su uvježbavale program za njegov dolazak. Zauzvrat im je sveti Nikola donio poklone. U tom teškom poslu pomogli su mu i djelatnici Flore i Grada Virovitice.

Nakon toga djeca su sijala pšenicu i izrađivala čestitke, ukrase za bor i jaslice. Da bi sve proteklo u ugodnom , prijateljskom okruženju odgojiteljice su pozvale i roditelje na zajedničke radionice. Uz ugodna druženja nastali su zanimljivi kreativni uradci koji krase prostore vrtića i podsjećaju nas koliko je lijepo kada smo svi zajedno „na istom poslu“.

Odgojiteljice lutkarskog aktiva pripremile su za djecu lutkarsku predstavu. Odgojiteljice Aktiva za promicanje kretanja izmislile su Dan kretanja( 12. dan u mjesecu) kada za djecu pripreme i osmisle mnoštvo interesantni pokretnih aktivnosti i igara. Marljive i kreativne članice Ekološkog aktiv i Aktiva za uređenje prostora najprije su prikupljale otpad , a onda, vjerovali ili ne , od njega  izradile zanimljiv ekološki nakit za bor. Puno su toga izradile, stoga su pozvale vatrogasce da im pomognu okititi borove ispred vrtića.

Kad budete prolazili Pejačevićevom ulicom slobodno pogledajte kako se otpad može kreativno reciklirati po nekoliko puta! A osim što na taj način čuvamo okoliš, štedimo novac za kupnju nakita.

Skip to content