Djeca iz Kraševog naselja i okolnih ulica novim nogostupom u školu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Kada se je krenulo u rekonstrukciju 29 nerazvrstanih cesta i nogostupa na području grada Virovitice, rekonstrukcija postojećeg i izgradnja novog nogostupa koji povezuje Kraševo naselje i okolne ulice s Osnovnom školom Ivane Brlić Mažuranić, zbog sigurnosti djece u prometu, označena je prioritet rekao je prilikom obilaska novoizgrađenog nogostupa gradonačelnik Ivica Kirin. Nakon što smo prije nekoliko godina uredili ceste u Kraševom naselju te se odlučili na otkup zemljišta koje povezuje Ulicu Ivana Gundulića i Petra Berislavića kako bi djeci još više skratili put do škole i povećali njihovu sigurnost zacrtan je i ovaj projekt. Projekt koji me kao roditelja posebno veseli i zato nastojimo osigurati svaku kunu za realizaciju ovakvih projekata te će se s ovom praksom nastaviti i dalje kako bi sva djeca kako u samom gradu tako i u prigradskim naseljima što prije dobila nove nogostupe do svojih škola rekao je vidno zadovoljan virovitički gradonačelnik.

Radovi su odrađeni u okviru sanacije čak 29 nerazvrstanih cesta i nogostupa na području grada Virovitice ukupne vrijednosti čak 7.634.811,00 kuna. Radi se o sanaciji postojećih nogostupa u gradskim ulicama: Antuna Gustava Matoša, Vatroslava Lisinskog, Ferde Rusana, Matije Gupca, Kralja Petra Krešimira IV, Bečkoj ulici, Ivana Gundulića, Nikole Tesle, Zlatnog Polja, Đure Basaričeka, Ivana Gorana Kovačića, Tome Maretića, dr. Andrije Štampara te 30. svibnja u Milanovcu

Osim nogostupa asfaltiraju se i makadamske ceste: Rezovački vinogradi V. odvojak u Rezovcu, Svetog Antuna i Hrvatskih žrtava u Svetom Đurđu, nastavak Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama, te kolničke konstrukcije u Ulici sv. Petra i Pavla u Golom Brdu i Bilogorskoj ulici u Podgorju.

Također, nekoliko cesta u gradu i prigradskim naseljima presvući se novim slojem asfalta: Ferde Rusana, Augusta Šenoe, Trg kralja Petra Svačića, Eugena Kumičića, Dobriše Cesarića i Mate Lovraka te Zadnji Jarak u Golom Brdu i Stari Rezovac u Rezovcu.

Uz navedeno sanirat će se i put od Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama do Šumske ulice na cesti prema Jasenašu.

Skip to content