Direktor tvrtke Plin Vtc Zvonko Kožnjak: Računi za grijanje građanima koji se griju na toplane bit će veći za oko 55, a ne za 95%

koznjakU Virovitici je počela sezona grijanja, a djelatnici Službe toplinske energije tvrtke Plin Vtc danas su na zahtjev predstavnika zgrada kolektivnog stanovanja uključili sisteme grijanja u još nekoliko zgrada. U vezi s grijanjem toplinskom energijom direktor tvrtke Plin Vtc Zvonko Kožnjak opovrgao je glasine da će računi za grijanje građanima poskupjeti za više od 95 posto već ističe da će u prosjeku građanima taj energent poskupjeti za oko 55 posto.
Zvonko Kožnjak ističe kako je cijena energenta, prirodnog plina od 2008. godine do kraja 2012. godine porasla za čak 136 posto, a da se za to vrijeme u Virovitici nije dizala cijena isporuke toplinske energije, uostalom kao i u mnogim hrvatskim gradovima u kojima su poneki distributeri zbog nemogućnosti rentabilnog poslovanja otišli u stečaj.
Predsjednik Skupštine tvrtke Plin Vtc, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin kazuje kako su gubici tvrtke Plin Vtc od 2009. do kraja 2012. godine u distribuciji toplinske energije iznosili 3.874.087 kuna te da je odluka HERA-e o novoj tarifnoj stavci dala mogućnost rentabilnog poslovanja tvrtki u ovom obimu posla.
Prema riječima Zvonka Kožnjaka, isporuka svih energenata građanima socijalno ugroženih kategorija  trebala bi se riješiti sljedeće godine novim Zakonom o ugroženim kupcima energije, a kroz socijalni program, to će prema riječima gradonačelnika Ivice Kirina za svoje građane pokušati riješiti i grad Virovitica. (www.icv.hr

Skip to content