Dinko Blažević ravnatelj Opće bolnice Virovitica: Do kraja mjeseca očekujemo da će sva nova oprema stići u našu bolnicu

Uz gradnju trodijelne dvorane i Centra za odgoj i obrazovanje, te obnovu Dvorca Pejačević, u Općoj bolnici Virovitica, najveće je gradilište u središtu županije. Gradi se Aneks B1, uz opremanje operacijskih sala. Sve to dio je projekta “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica”, vrijednog 50 milijuna bespovratnih EU kuna, odobrenih u stopostotnom iznosu što predstavlja financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije, za što su nesebičnu potporu projektu, između ostalih, dali i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, župan Igor Andrović, gradonačelnik Ivica Kirin i predstavlja sjajnu stvar za buduću zdravstvenu sliku Virovitičko-podravske županije.

– Do sada je stigao veći dio opreme, a do kraja studenog očekujemo i ostatak – podcrtao je ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević.

Radovi na novoj zgradi vrijedni su 21.827.849,53 kune, a oprema dodatnih 21 milijun kuna… Radove izvode Nexe gradnja Našice, Panon gradnja Našice, Elektrocentar Petek Ivanić Grad te Vodovod montaža Osijek.

U novoj zgradi Opće bolnice Virovitica, bit će histopatološki, citološki i biokemijski laboratoriji, internistička dnevnu bolnicu. Projektom će se opremiti operacijski blok, središnja sterilizacija, jedinica intenzivnog liječenja, šok, dnevne bolnice. Centralizacijom laboratorija, bolnica će dobiti na učinkovitijem razvoju svih odjela i poboljšati zdravstvenu uslugu i skrb za sve buduće pacijente. Uz nove dnevne bolnice povećat će se broj prijema pacijenata, a uz novu opremu i kvaliteta zdravstvenih pregleda, te još bolji uvjeti za rad liječnika. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content