Deveta burza malih vlakova i autića i utrka RC autića 19. listopada na Željezničkom kolodvoru u Virovitici

Burza malih vlakova i autića i utrka RC autića održat će se po deveti puta u Virovitici, 19. listopada na Željezničkom kolodvoru. Posjetitelji će moći vidjeti i prvo izlaganje desetak dosad najdetaljnijih hrvatskih modela lokomotiva i vagona u mjerilu 1:87.

Međunarodno poznati klub RC Crawlers gosti su i ovaj puta na eventu u Virovitici sa svojim modelima te prezentacijom i mogućnosti vožnje s VR naočalama. Jedini ručno rađeni Hrvatski modeli američkih uskotračnih željeznica iz radionice Jakopović u mjerilu 1:11, bit će dostupni za sve posjetitelje za probu i vožnju.

Bit će tu i izložba malih vlakova na 360 m2 s preko 3.000 modela vlakova, povijesnih kompozicija, vožnja vlakova na tablete, kamere, diplome za male strojovođe, radionica za najmlađe za izrade diorama…

Organizaciju potpisuju Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica grada Virovitice, Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Društvo “Oto Horvat” i Goran Denac, idejni začetnik virovitičke izložbe malih vlakova. A za sve posjetitelje iz drugih gradova HŽ Putnički prijevoz osigurao je i 40 posto popusta na povratnu kartu. (www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Skip to content