Desetodnevna radionica udruge “Pričalica”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Kazalištu Virovitica održana je desetodnevna međunarodna dramska radionica udruge Pričalica u sklopu EU programa Erasmus+ pod nazivom Drama in education, na kojoj su uz domaćine iz Virovitice sudjelovali gosti iz Grčke i Turske.

Udruga Pričalica aktivna je već devetu godinu i bavi se promicanjem dramskog odgoja u osnovnoj i srednjoj školi, a kroz radionicu Drama u nastavi želi razviti interes za dramske metode i postupke koji se mogu primjenjivati u nastavi. Radionica je dio projekta Erasmus+ Europske unije, a priliku da posjete Hrvatsku i razmjene iskustva dobili su nastavnici iz Turske i Grčke.

Prilika za ljude koji dolaze ovdje nije isključivo učenje o dramskim metodama i tehnikama i njihovoj primjeni u nastavi nego također i upoznavanje sa hrvatskom kulturom, sa hrvatskim obrazovnim sustavom. Trudimo se ponuditi priliku i podršku za stvaranje nekih budućih partnerskih projekata primarno u okviru programa Erasmus+, ali također i u okviru ostalih programa Europske unije, rekao je Ivan Slavić, organizator i tajnik udruge Pričalica.

Rad s mladima je itekako važan korak u budućnost, tako će i oni jednog dana stečena znanja na ovoj radionici prenijeti generacijama koje dolaze.

Radionica je bila koncipirana u formi forum kazališta kojeg je osmislio Augusto Boal, a svoje emocije sudionici su mogli prenijeti kroz priču o potlačivanju i međuljudskim odnosima. (www.icv.hr)

Skip to content