Deseti Sajam poslova u Virovitici okupio je 50-ak poslodavaca, od kojih je 38 iz realnog sektora

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Već desetu godinu za redom Hrvatski zavod za zapošljavanje je uz partnere, HGK – Županijsku komoru Virovitica i HOK – Obrtničku komoru Virovitičko podravske županije, organizirao Sajam poslova. Sajam je održan u petak, 20. listopada, u Restoranu „Lord“ u Virovitici, a okupio je 50-ak poslodavaca, od čega je njih 38 bilo iz realnog sektora.
– Sajam poslova ima za cilj omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada i ojačati partnerstvo za zapošljavanje svih aktera koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju regionalnog tržišta rada. HZZ je vodeći sudionik u razvoju hrvatskog tržišta rada, a svojom aktivnom politikom zapošljavanja uvelike pridonosi rastu zapošljavanja, a zasigurno je jedna od ozbiljnijih mjera i Sajam poslova, na kojem smo se danas okupili, rekla je v. d. predstojnice HZZ-a Područnog ureda Virovitica Lahorka Weiss.

Prema riječima Lahorke Weiss, trenutno je u evidenciji nezaposlenih na području županije oko 5700 osoba, što je najmanji broj evidentiran u posljednjih 20 godina. Najtraženija zanimanja su djelatnici iz građevinskog, metalnog i drvno-prerađivačkog sektora, a sve je više primjetan deficit i u ugostiteljskim zanimanjima.

Nazočnima se prilikom otvorenja Sajma obratio i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji se osvrnuo na gospodarski programa Grada:
– Grad Virovitica ima svoj gospodarski program koji se očekuje kroz osiguravanje zemljišta u gospodarskim zonama već od 1 kn/m², oslobađanje odnosno smanjenje plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade za proizvodne pogone odnosno djelatnosti… Osnovali smo Razvojnu agenciju VTA koja već sada u velikoj mjeri piše projekte za poduzetnike, izdajemo dozvole u rekordnom roku u Hrvatskoj… U isto vrijeme očekujemo od države da dodatno rastereti poduzetnike kako bi oni mogli podići plaće te se stvorili preduvjeti za povratak ljudi koji su se proteklih nekoliko godine odselili u ostale zemlje Europske unije, naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin.


Jubilarni sajam poslova otvorio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je tom prilikom kazao:
Na području Virovitičko-podravske županije imamo veliku potražnju za kvalitetnim i dobrim djelatnicima. Županija će u suradnji s Obrtničkom komorom VPŽ sufinancirati deficitarna zanimanja kako je to bilo i prošlih godina. Osim toga, Visoka škola je uvela Studij računarstva, jer postoji velika potreba za IT stručnjacima, kako bi oni u budućnosti našli svoju budućnost. Osim toga, uz već postojeći Poduzetnički inkubator u Virovitici, gradit ćemo tri nova, u Slatini, Orahovici i Pitomači. Već dugi niz godina, naša županija bilježi suficit u vanjsko-trgovinskoj razmjeni, smanjuje se stopa nezaposlenosti. Vidljivi su pozitivni pomaci. Svi oni koji su poslom otišli u inozemstvo, pozivamo da se vrate u Hrvatsku, kako bi s tim iskustvom stvarali još bolje i kvalitetnije poduzetničko okruženje u Hrvatskoj – podcrtao je župan Igor Andrović.

Skip to content