Davor Ružić pobjednik Panonsko-bilogorskog biciklističkog MTB maratona, kod djevojaka slavila Paula Vrdoljak, dok je naša Mateja Cah bila srebrna

Završio je 4. Panonsko – bilogorski rekreativni MTB maraton, koji se održavao u prigodi obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, a organizirali su ga, Klub za ekspedicionizam i sport “KEKS”, Virovitičko-podravska županija, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije i Sportske zajednice grada Virovitice, a u sklopu Hrvatskog olimpijskog dana.

Pobjednik maratona je Davor Ružić iz Zagreba, koji je 70 kilometara od Gimnazije Petra Preradovića gdje je bio start, do Gimnazije Petra Preradovića, gdje je bio cilj, prevalio za 3:04;53. Kod djevojaka, slavila je Paula Vrdoljak iz Zagreba, koja je tu dionicu prevezla za 4:00;40. U ostalim kategorijama slavili su:

EASY 30 kilometara (muškarci): 1. Patrik Bogović; (žene): 1. Petra Klemen
CLASSIC 50 kilometara (muškarci 18-40): 1. Gregor Sikošek (Slovenija); (muški 41+): 1. Daniel Orel; (žene): 1. Zlatica Pernjak
EPIC 70 kilometara (muškarci 18-40): 1. Davor Ružić; (muškarci 41+): 1. Ivan Udorović; (žene): 1. Paula Vrdoljak). U kategoriji Ebike, slavio je Juraj Segin. Nastupilo je 134 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Inače u kategoriji Easy za žene, Virovitičanka Mateja Cah je bila srebrna, a zanimljivo, pobjednik ovogodišnjeg maratona, Davor Ružić, 25. rujna, s Milom Pilskim, koji je prije dvije godine bio pobjednik ovog maratona, kreće u osvajanje Himalaje, a kako drugačije nego – biciklom. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

REZULTATI

Skip to content