Dan OŠ Ivane Brlić-Mažuranić: Naj učenica Neva Barčanac, a zlatni sportaši Nela Pleša i Luka Knežević

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica je danas (petak) prigodnim programom proslavila Dan škole i svoj 49. rođendan. Uz bogat glazbeni i plesni program, dodijeljene su nagrade zaslužnim učenicima i mentorima koji su svojim uspjesima na natjecanjima obilježili ovu školsku godinu.

Ovom posebno svečanom danu za “Brliće” prisustvovali su i brojni gosti koji školu prate svojom potporom, a to su, među ostalima, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća Ivančica Fett-Škvarić, županijska pročelnica za demografiju i obrazovanje Martina Bunić te gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Na početku svečanosti sve prisutne pozdravio je ravnatelj škole Ivica Tomljanović te čestitao svim nominiranim učenicima i sportašima koji su tijekom svih osam godina marljivo učili, razvijali svoje vještine i bili uzor mnogim učenicima.

I ove godine imamo se čime pohvaliti na obilježavanju Dana škole kada pokazujemo sve što smo napravili tijekom školske godine, a to je stvarno puno. Zaista su se svi potrudili i ove godine imao zaista puno nagrađenih učenika koji su sa svojim mentorima ostvarili odlične rezultate, kako u znanju tako i u sportu. Izrazito sam ponosan kao ravnatelj i ova škola je vaša škola i uvijek će to i biti – rekao je ravnatelj Tomljanović.

Učenici Brlića i ove školske godine ostvarili su izvrsne rezultate na području znanja, stvaralaštva i sporta. Brončanu plaketu za naj sportašicu osvojila je Evelin Grubić, srebrnu plaketu osvojila je Una Velić, a titula naj sportašice škole i zlatna plaketa pripala je Neli Pleša. Među naj sportašima škole brončanu plaketu osvojio je Patrik Kucljak, srebrna plaketa dodijeljena je Gabrijelu Kečkišu, a zlatnu plaketu za naj sportaša škole osvojio je Luka Knežević.

Nagrađeni su i naj učenici škole za 2022./2303. godinu. Tako je drugi srebrni naj učenik Luka Farkaš, dok je prvi srebrni naj učenik Marko Kovač. Naju čenicom proglašena je Neva Barčanac sa svojim općim uspjehom i odličnim rezultatima postignutim na natjecanjima tijekom svih osam godina.

Ove godine 19 djelatnika obilježilo je jubilarnu godišnjicu rada u školi. Prigodni poklon za 5 godina rada dobili su Barbara Miloš, Denis Koščak, Dunja Talijanac, Dubravka Grivić. Jubilarnih 10 godina rada proslavile su Sabrina Klement i Davorka Reščić. 15 godina rada obilježili su Ana Tonković, Sanja Milković Šipek, Sanja Jergović, Sanja Pajnić, Marijo Hrženjaku, Danijela Žarković, Dušanka Ključanin i Vladimir Didak. 20 godina rada u školi obilježili su i Kristina Hercigonja, Biljana Smiljanić i Željka Krznarić. Velikih 25 godina rada proslavila je Snježana Volenik, a jubilarnih 30 godina rada proslavila je Irena Balint.

Svečanost je završila himnom škole – Brlići.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan i virovitica.hr)

Skip to content