Dan Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica – najučenik Antonijo Janček

Završnom priredbom Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica obilježio je Dan centra. U programu koji je održan u prostorijama Centra sudjelovali su brojni učenici, a između ostalih nazočili su mu i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, ravnatelji virovitičkih osnovnih škola…

U pozdravnom govoru ravnateljica Centra ravnateljica Marija Navara uz čestitke učiteljima i učenicima na odličnim rezultatima koje su postigli u protekloj školskoj godini navela je neke od brojnih aktivnosti koje su odrađene u protekloj godini koje Centar svrstavaju među najaktivnije u Hrvatskoj. Posebno je istaknula rad koji učenici odrađuju u školskom vrtu i dvorištu škole te rad učenika u Školskoj zadruzi „Mali Mikeši“ i Eko školi  te najveći uspjeh na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava za učenike s teškoćama u razvoju koje je održano u Poreču gdje je šest učenika osvojilo čak 10 medalja. Na kraju se je zahvalila svima koji su pomogli u radu škole.

Prisutnima se je obratio i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je izrazio veliko zadovoljstvo radom Centra i ravnateljice Marije Navare, ali i izrazio veliko nezadovoljstvo što se nije aktivirao projekt gradnje Centra za djecu sa posebnim potrebama iako su dozvole davno ishođene, a u međuvremenu izgrađeni ovakvi centri u nekim drugim gradovima. Na kraju je pozvao sve da im srce ne budu veliko samo prilikom ovakvih dana već tijekom cijele godine.

Predstavljen je i Godišnjak Centra u kojem su na 30-ak stranica predstavljene brojne aktivnosti koje su provedene u protekloj godini.

U okviru programa proglašeni su i najuspješniji učenici, a laskavu titulu ove godine ponio je učenik 8b razreda Antonijo Janček. Na kraju su podijeljene i jubilarne nagrade za 5, 10 i 20 godina rada.

 

Skip to content