Croatia osiguranje Zagreb osvojio 8. Međunarodni rukometni turnir za mlađe kadete, Viro Virovitica zauzela sedmo mjesto

Slavljem Croatia osiguranja Zagreb završio je 8. Međunarodni rukometni turnir za mlađe kadete Virovitica 2014. Zagrebaši su u finalu deklasirali beogradskog Partizana 30:23. Viro Virovitica je osvojila sedmo mjesto slavivši protiv slovačkog Tatrana iz Prešova 21:16. Luka Moslavac je predvodio Virovitičane do pobjede sa sedam golova. Za Viro Viroviticu još su nastupili: Sabo, Ka. Godeč, Čaleta Car 1, Kr. Godeč 3, Hodak 1, Smiljčić 1, Smutni, Vuković, Rengel 2, Ferenčević 1, Burlić, Štimac, Starčević 1, Meter, Vašarević 4. Trener: Damir Vašarević.
U finalu turnira snage su odmjerili Croatia osiguranje Zagreb i Partizan iz Beograda. Bolji su bili Zagrepčani 30:23, a u utakmici za treće mjesto pobjedu je odnijelo Celje Pivovarna Laško iz Slovenije koje je svladalo Rukometnu akademiju Balić-Metličić iz Splita. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marko Pavlović iz Croatia osiguranja. Ivan Koncul iz RA Balić-Metličić najbolji je strijelac, a najbolji vratar turnira je Andrej Trnac iz Partizana.
Medalje i pehare uručili su predsjednica RK Viro Virovitice i zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice, Željka Grahovac i Alen Bjelica, pročelnik za društvene djelatnosti grada Virovitice. Pokrovitelji turnira bili su Grad Virovitica, Virovitičko-podravska županija, Športska zajednica Grada Virovitice i Viro tvornica šećera Virovitica. Medijski su turnir pokrivali Informativni centar Virovitica, odnosno Radio Virovitica, Virovitički list i internetski portal www.icv.hr. Na turniru je nastupilo osam momčadi iz Slovenije, Slovačke, Mađarske, Srbije i Hrvatske, a organizatori turnira dobili su riječi hvale od svih klubova koji su nastupili i obećali da će doći i sljedeće godine.
Rezultati:
Utakmica za 7. mjesto
Viro Virovitica – Tatran Prešov 21:16
Utakmica za 5. mjesto
NEKA Academy – ŠR Karlovac 25:20
Utakmica za 3. mjesto
RA Balić-Metličić – Celje Pivovarna Laško 21:22
Finale
Croatia osiguranje Zagreb – Partizan Beograd 30:23
Konačni poredak
1. CO Zagreb
2. Partizan
3. Celje Pivovarna Laško
4. RA Balić-Metličić
5. NEKA Academy
6. ŠR Karlovac
7. Viro Virovitica
8. Tatran Prešov. (www.icv.hr

Skip to content